'Yanlış politikalar yüzünden vatandaş enflasyona eziliyor'

'Yanlış politikalar yüzünden vatandaş enflasyona eziliyor'

TÜİK’e göre tüketici fiyatları ocakta aylık yüzde 6,65, yıllık yüzde 57,68 arttı. ENAG ise aylık enflasyonu yüzde 9,26, yıllık enflasyonu yüzde 121,62 açıkladı.

Enflasyon rakamlarını değerlendiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, memur, asgari ücretli ve emekliye yapılan ücret artışının enflasyon rakamlarının altında kaldığını söyledi. Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşın enflasyon altında ezildiğini kaydeden Yokuş, şunları söyledi: “Siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artıyor. Memura, emekliye verilen ücret artışları TÜİK’in gerçekçi olmayan enflasyon rakamlarının dahi altında kaldı. Tarım ülkesi olan ülkemizde meyve ve sebze fiyatları rekor düzeylere ulaştı. Hayvancılık bitirildi.  Vatandaşımız et, süt ve süt ürünlerini alamıyor. Erzurum’da kar altında, sıfırın altında soğuk havada Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Yanlış ekonomi politikalarının bedelini enflasyon altında ezilen vatandaşımız ödüyor.”

VATANDAŞLARIMIZI YOKSULLUK SARMALINDAN KURTARACAĞIZ

Herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı Türkiye’nin temel hedefleri olduğunu ifade eden İYİ Partili Yokuş, “Vatandaşımızı yoksulluk sarmalından kurtaracak ekonomi politikalarını hayata geçireceğiz. Maliye politikalarımız enflasyonun kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirilmesine destek olacaktır. Enflasyonun kalıcı olarak düşmesi ve fiyat istikrarının sağlanması için dış açığın kapatılması, kamu harcamalarının enflasyonist olmayan bir yapıda olması ve en önemlisi toplam üretimin ve verimliliğin artması gerektiğine inanmaktayız. Bu hedefe ulaşmak için yüksek verimlilik içeren özel ve kamu yatırımları ile desteklenen, dengeli ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.