Veteriner fakültesi hizmet konusunda hep öncü oldu

Veteriner fakültesi hizmet konusunda hep öncü oldu

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2022 – 2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2022 – 2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Küçük Hayvan Hastanesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen toplantının açılışında akademik kadro, eğitim - öğretim ve sosyal faaliyetler, cihaz temini, fiziki - teknik altyapı, uygulama birimlerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Fakülteye yeni dönemde kayıt yaptıran birinci öğrencinin 40 bin bandında sıralamaya sahip olduğunu ifade eden Haliloğlu, SÜ Veteriner Fakültesinin Times Higher Education’ın (THE) 2022 yılı verilerine göre Türkiye’deki veteriner fakülteleri arasında atıfta 3’üncü, uluslararası tanınırlık performansında ise 4’üncü sırada yer aldığını bildirdi.

Veteriner Fakültesi Şenlikleri ile Fakültenin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini anlatan Prof. Dr. Haliloğlu, bu kapsamda düzenleyecekleri programda Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği, futbol, masa tenisi, voleybol turnuvaları, kariyer günleri, beyaz önlük giydirme töreni, veteriner fakültesi bilimsel teşvik ödülleri ile oryantasyon etkinliğinin yer aldığını dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Veteriner Fakültesinin öncü fakülteler arasında yer aldığını belirterek “Üniversitemiz genelinde yapmaya çalıştığımız çalışmalarda her zaman öncü olarak Veteriner Fakültemizi görüyoruz. Sağlık alanında Tıp Fakültemizle birlikte Veteriner Fakültemiz doğrudan halka temas ediyor, topluma hizmet noktasında her zaman öncü oluyor. Manavgat’taki yangında öğrencilerimiz organize oldu. Arkadaşlarımızla birlikte genç veteriner hekimlerimizi, asistanlarımızı gönderdik. Toplumun birçok alanındaki açığını kapatan bir fakülte olması itibarıyla da bizim için kıymetli” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.