Uzaktan eğitimde Yöntem Koleji farkı

Uzaktan eğitimde Yöntem Koleji farkı

Koronavirüs salgınından dolayı okulların tatil edilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Eğitim Bilişim Ağına (EBA) yardımcı olmak amacıyla Yöntem Eğitim Kurumlarında yüzde yüz "Yerli ve Millî "olan..

Koronavirüs salgınından dolayı okulların tatil edilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Eğitim Bilişim Ağına (EBA) yardımcı olmak amacıyla Yöntem Eğitim Kurumlarında yüzde yüz "Yerli ve Millî "olan Yöntem Uzaktan Eğitim Platformu (Y-UZEP) ile öğrencilere zengin bir içerik sunuluyor.   Dünya çapında etkili olan Koronavirüs Salgını (Covid-19), ülkemizi de her alanda olumsuz etkiledi. Ölümcül virüsün en fazla etkili olduğu alanlardan birisi de eğitim oldu. Okullarda yüz yüze eğitimden aylardır uzak kalan öğrenciler dışarı da çıkamayınca süreç onlar adına daha da sıkıntılı hâle geldi. MEB 'in okulları 30 Nisan'a kadar tatil etmesinden sonra pek çok özel okul da bu süreci "uzaktan eğitim" ile yürütmeye çalışıyor. Konya'da son yıllarda yıldızı parlayan özel okullardan biri olan Yöntem Eğitim Kurumları ise, bu sürece farklı bir damga vurdu. Açıldığı günden beri Konya'da farklı bir eğitim konsepti ortaya koyan kolej, Covid-19'un etkili olduğu dönemde hemen kendi uzaktan eğitim platformunu kurdu. Yüzde yüz "Yerli ve Millî " olan Yöntem Uzaktan Eğitim Platformu (Y-UZEP) ile öğrencilere zengin bir içerik sunuyor.  

Kurucularının öğretmen olmasının avantajını her alanda hissettiren Yöntem Eğitim Kurumları, Y-UZEP ile öğrencilerine 2 bine yakın ders sunuyor. Okulların tatil edilmesiyle beraber Türkiye genelinde hem öğrencilerde hem de özellikle velilerde panik ortaya çıktı; ancak Yöntem Kolejinin öğrenci ve velilerinde bu tarz bir paniğin olmadığı gözlendi. Kurucularının teknolojiyle iç içe olması, aktif derse giriyor olması velilerde bir güven oluşturmuş. Tüm öğretmenlerinin profesyonel olması da bu süreci en iyi şekilde yönetmelerine katkı sağlamıştır. 

Y-UZEP TÜRKİYE GENELİNDE DİKKAT ÇEKTİ

Kurumun bilgisayar mühendisleri tarafından geliştirilen Y-UZEP'te 120.000 saat ders dikkat çekiyor.  Herhangi bir uzaktan eğitim programının satın alınmadığı, tamamen kurum öğretmenleri tarafından çekilen dersler öğrencilere sıcak okul ortamı sağlıyor. Etkili ve zengin ders içeriğinin yanında online deneme sınavlarını da profesyonelce yapan Yöntem Eğitim Kurumlarında öğrenciler her hafta 3 defa online denemeye giriyor. 1. sınıftan 12. sınıfa kadar her kademeye en kaliteli eğitimi sunan kolejin, ayrıca özel öğretim kursu da bulunmaktadır. Her yıl YKS’ de Türkiye dereceleri çıkaran ve Konya'da otorite olan özel öğretim kursunda kayıtlı olan tüm öğrenciler Y-UZEP üzerinden eğitimlerini aksatmadan devam ediyor. Yabancı dillerde de kendine özgü bir konsepti olan Yöntem Kolejinde yabancı dillerdeki tüm öğretmenler öğrencilerle görüntülü görüşme yaparak farkını ortaya koydu. Ayrıca tüm öğrencilerine İngilizce ve Almancadan online deneme sınavı bile yaptı.

REHBERLİK SERVİSİ AKTİF ÇALIŞIYOR

Rehberlik servisinin en aktif çalıştığı kurum olan Yöntem Eğitim Kurumlarında, tüm öğrenciler rehberlik servisi ve sınıf danışman öğretmenleri aracılığıyla tüm günü planlı olarak geçirmektedir. Velilerle Whatsapp gruplarından sürekli iletişim halinde olan kolej, ödevlendirme dışında müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar, satranç, robotik kodlama gibi alanlarda da Y-UZEP üzerinden inanılmaz etkinlikler yapmaktadır. Velilerin okula olan güveni, öğrencilerin öğretmenlerine olan sıkı bağlılığı; Yönetim Kurulu ile öğretmenlerin de hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan gece gündüz ortaya koydukları emek gösteriyor ki Yöntem Eğitim Kurumları "Yeni Nesil Dijital Okulculuk" ta sadece Konya'da değil, Türkiye'de fark yaratmıştır.

YÖNTEM, “BİR ÖĞRETMEN KURUMUDUR.”

20 yıldır eğitim alanında emek vermiş öğretmenlerden oluşan Yöntem Eğitim Kurumlarının yöneticileri şu isimlerden oluşuyor:  Yönetim Kurulu Başkanı ve Fizik Öğretmeni Serdar Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Bilimleri Öğretmeni Serdar Akar, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kimya Öğretmeni Emrah Yıldız ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Fizik Öğretmeni Oğuzhan Gündüz’den oluşuyor. Beş öğretmenin bir araya gelerek kurduğu Yöntem Eğitim Kurumları bu özelliğinden dolayı bir “Öğretmen Kuruluşu”dur.  Milli Eğitim Bakanlığının ve ÖSYM'nin yaptığı bütün sınavlara binlerce öğrenci hazırlamış ve yüzlerce Türkiye birincisi çıkarmış öğretmen kadrosuyla, ilk günkü eğitim aşkıyla bugün de eğitim hizmeti vermeye devam ediyor. 2017- 2018 Eğitim - Öğretim sezonunda Meram Yerleşkesini açarak burada verdiği özgün eğitim, Konya’da büyük beğeni topladı. Daha sonra da 2019 - 2020 Eğitim – Öğretim sezonunda da Yöntem Selçuklu Yerleşkesini faaliyete geçirdi. İç Anadolu Bölgesi’nin en donanımlı, en modern ve en büyük yeşil okul bahçesine sahip bu yerleşkesinde, bir eğitim ortamından ziyade, öğrencileri tam anlamıyla hayata hazırlandığı bir yaşam alanını Konya’ya kazandırmış oldu.

ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN BİR EĞİTİM VERİYOR

Yöntem Eğitim Kurumları, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, içinde yaşadığımız yüzyıla yakışır eğitim ve öğretim faaliyetleri alanında uluslararası standartlara uygun; yabancı dil, teknoloji, bireysel ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve onlara özgün bireyler olduklarını fark ettirerek hayata hazırlayan eğitim kurumlarından biridir. Nitelikli, dinamik eğitim ve yönetim kadrosuyla, yalnızca bilgi vermeyi değil, öğrencilerinin edindiği bilgileri kavrayarak kullanmasını, analiz - sentez yapmasını amaçlayan ‘Tam Öğrenme’ ve ‘Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’ modelleriyle öğrenci merkezli eğitim sistemini temele alır. Her öğrenci, sanatsal ve akademik alanlarda “en iyisi” olacaktır; anlayışıyla hareket eden okulda Meram Yerleşkesinde 40 tane; Selçuklu Yerleşkesinde ise 100 farklı Tasarım ve Beceri Atölyesi açarak, bu kulüplerde öğrencilerin yeteneklerini geliştiriyor. Sportif ve kültürel etkinlikleriyle de öğrencilerinin sosyal hayatta başarı olmaları için elinden geleni yapıyor. Yöntem Eğitim Kurumları iki yıldır Meram Yerleşkesindeki eğitim faaliyetlerinin yanında, Selçuklu Yerleşkesindeki donanımlı binalarıyla günümüzün koşullarında eğitime sağladığı katkıyla Konya’ da ve ülkemizde eğitimin kalitesinin arttırılmasına katkısını sunmaya devam edecektir. 

HABER MERKEZİ

2-7-(1).jpg

2-6-(1).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.