Uluslararası Balkan Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılını açtı

Uluslararası Balkan Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılını açtı

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi, 2022 – 2023 Akademik yılının açılışını üniversite kampüsünde yaptı.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi, 2022 – 2023 Akademik yılının açılışını üniversite kampüsünde yaptı.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, dekanlar ve profesörlerin yanı sıra yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı açılış törenine IBU öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Yeni Akademik yılın ilk konuşmasını Prof. Dr. Donna Kolar Panov “Dünden Bugüne Balkan Üniversitesi” başlığıyla yaptı. Konuşmasında Balkan Üniversitesini yeni kazanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Profesör Panov, ülkede dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek Makedonya’ya yeni gelen öğrencileri bilgilendirdi.

whatsapp-image-2022-10-04-at-15-49-55-1.jpeg

Kuzey Makedonya’nın en iyi üniversitesi seçildik.”

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Balkan Üniversitesi’nin uluslararası akademik kadrosu, tam donanımlı ve yeni kampüsüyle, 200’den fazla uluslararası anlaşma ile öğrencilerine Avrupa’da eğitim imkânı sunarak, onları başarılı bir kariyere hazırladığını söyleyerek konuşmasına başladı. Rektör Erdem sözlerine şu şekilde devam etti:

Balkanların Kalbi, Evlad-ı Fatihan, Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi, 8 Fakülte ve 1 Yüksek Lisans, 40’dan fazla Lisans, Lisansüstü, Doktora programı ve İngilizce Dil Okuluyla, 21. yüzyılda eğitimde, evrensel değerlere dayalı, yenilikçi ve modern yaklaşımlar benimsiyoruz.

Hem Balkanlardan, hem Kuzey Makedonya’dan, hem de Türkiye’den alanlarında saygın ve tecrübeli öğretim üyeleri ile oluşturduğumuz akademik kadromuz ile çağdaş, nitelikli ve kaliteli eğitim anlayışını yakalayabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmamızın karşılığı olarak, Uluslararası Balkan Üniversitesini, 2017 Yılında en iyiler arasına soktuk ve Şangay Üniversiteler Sıralamasında Kuzey Makedonya’nın en iyi üniversitesi olarak seçildik.”

whatsapp-image-2022-10-04-at-15-49-55-2.jpeg

Uluslararası Balkan Üniversitesi, ÖSYM Kılavuzunda yer alan Kuzey Makedonya’da ki ilk ve tek üniversitedir.”

Eğitimde gün geçtikçe cazibesi artan Makedonya’nın en genç üniversitelerinden biri olmasına rağmen, istikrarlı ve kararlı çalışmasının karşılığını her yıl fazlasıyla aldığının altını çizen Rektör Erdem, “Türkiye ve Kuzey Makedonya’da akredite edilen bir yükseköğretim kurumu olmamızın yanında; YÖK tarafından tanınırlığa ve denkliğe sahip, ÖSYM Kılavuzunda yer alan Kuzey Makedonya’daki ilk ve tek üniversiteyiz. Buradan yetişen öğrencilerimizin başta Türkiye’de ve gittikleri diğer ülkelerde yakaladıkları başarının tesadüf olmadığı da yine kaliteli ve modern bir eğitim anlayışını sağlamaya çalışmamızdan kaynaklanıyor.” dedi.

Başarılarımızı sürdürmek ve üniversitemizi daha ileriye götürmek için Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde yeni bir dönem başlıyor”

Konuşmasının sonunda Uluslararası Balkan Üniversitesinin Kuzey Makedonya’da bu yıl en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu söyleyen rektör Erdem, “Her yıl sayısız kongre, sempozyum ve konferansa ev sahipliği yapıyoruz. Bunun yanı sıra spor faaliyetlerimiz, bahar festivallerimiz ve bağış-yardım kampanyalarımız gibi birçok alanda düzenlediğimiz kültürel ve sosyal faaliyetler ile öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra kültürel olarak da gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz, almış oldukları rekabetçi ve uluslararası eğitimle; başta devlet kurumları olmak üzere Türkiye’deki lider kuruluşlarda, vakıflarda, yükseköğretim kurumlarında, yüksek standartlarda kariyere sahip olmuşlardır. Bu başarılarımızı sürdürmek ve daha da ileriye götürmek için yeni akademik yılımızı açıyoruz.” diyerek katılım sağlayan öğretim görevlileri ve öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Akademik Yılı açılış töreni sonrasında, 2022 – 2023 yılı ilk döngünün programlarını açıkladı. Gerekli bilgilere IBU resmi web sitesi ibu.edu.mk/schedules adresinden erişim sağlanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.