Twitter ve Facebook'a erişim engeli mi getirildi?

Twitter ve Facebook'a erişim engeli mi getirildi?

Ülkenin dört bir yanından protesto ve saldırı haberleri gelirken, Twitter ve Facebook'a ulaşmaya çalışan birçok kullanıcı da sıkıntı yaşıyor.

TİB tarafından söz konusu sitelere erişimin engellendiği yönünde bir açıklama yapılmasa da, kullanıcılar bu sitelere ancak VPN kullanarak girebildiklerini, normal hatlarda erişimin zorlaştığını dile getirdiler.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Twitter'da birçok kullanıcı VPN gibi araçlardan faydalanmadığı takdirde siteye erişemediğini ifade ediyor. Benzer şekilde Facebook'ta da bir yavaşlama olduğu, siteye VPN'siz erişimin zorlaştığı belirtiliyor. Bununla birlikte edinilen bilgiye göre Twitter ve Facebook'a erişimin engellenmesi yönünde alınmış resmi bir karar yok.

ADVERTISEMENT

4.5 G İHALESİ GÜNÜNDE 2.5 G'LİK İNTERNET HIZI

İntrnet hızında yaşanan bu düşüş sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Özellikle 4.5 G ihalesinin yapıldığı günde yaşanan internet hızı sorunu sosyal medyada '4.5 G ihalesi gününde 2.5  G'lik internet kullanıyoruz' tepkilerine neden oldu.

Kuzey Irak'a yönelik operasyon sonrasında da benzer bir durum yaşanmıştı

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'taki PKK mevzilerine düzenlediği operasyon sonrasında da Twitter ve Facebook’ta yavaşlama olmuştu. Diğer internet sitelerine normal bir şekilde ulaştığını belirten birçok kişi, sosyal medya sitelerine ulaşmakta sorun yaşadığını bildirmiş ancak Twitter ve Facebook'ta yaşanan yavaşlama sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.