Türkiye'nin gözü Kabine Toplantısı'nda! Yasaklar geliyor mu?

Türkiye'nin gözü Kabine Toplantısı'nda! Yasaklar geliyor mu?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplandı. Türkiye'nin gözü Kabine Toplantısı'nda! Sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Yüz yüze eğitime kısıtlama getirilecek mı? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 15:30'da başlayan Kabine toplantısında, yeni tip  koronavirüs ( KOVID-19) salgınıyla ilgili son durum tespitlerinin yanı sıra alınacak yeni tedbirler belirlenecek. Sokağa çıkma kısıtlaması, yüz yüze eğitim gibi önemli konuların ele alınması beklenirken, tüm gözler kritik toplantıya çevrildi. Sigara içme yasağının ve 65 yaş üstü kısıtlamaların ardından hangi önemli kararlar alınacak?

İşte detaylar...

SİGARA İÇME YASAĞI!

Koronavirüse karşı İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi. Genelgeyle 81 ilde meydanlar, cadde ve sokaklarda sigara içme yasağı getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte vatandaşların yoğun bulunduğu sokak ve caddeleri kapsayan sigara içme yasakları uygulanmaya başlandı. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddeleri kapsamında sigara içme yasağına uymayanlara 900 TL para cezası uygulanıyor.

Uyarılara ve para cezasına rağmen yasağa uymayanlara ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 195’inci maddesi kapsamında işlem yapılacak. TCK’nın 195’inci maddesi 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE KISTILAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 65 yaş üstüne kısıtlama da getirildi. 65 yaş üstünde bulunan vatandaşlara belirli saatler dışında sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Bakanlık tarafından alınan karara göre 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler. 

HANGİ İLLERDE KISITLAMA VAR?

İçişleri bakanlığı 65 yaş üstü yasağı kapsayan genelgeyi 81 il Valiliklerine gönderdi. Ancak 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağını İçişleri Bakanlığı valiliklerin inisiyatifine bıraktı. Buna göre İstanbul,  Ankara, İzmir, Kocaeli, Kars, Tunceli, Aydın, Aksaray, Ardahan ve Samsun'da 10:00-16:00 saatleri arasında 65 yaş sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Erzincan'da ise  65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları yasaklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.