Türkiye'nin geliştirdiği yerli aşının adı belli oldu

Türkiye'nin geliştirdiği yerli aşının adı belli oldu

Türkiye'nin geliştirmeye devam ettirdiği yerli koronavirüs aşısında üçüncü faz uygulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programında yerli aşının adını TURKOVAC olarak açıkladı.

Cumurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının üçüncü faz uygulanması çalışmasına çevrimiçi olarak katıldı. Erdoğan, programda ilk kez yerli aşının adını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının adını TURKOVAC olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üçüncü fazının ilk uygulaması gerçekleştirilen bu aşımızla birlikte Türkiye artık bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır. Birkaç hafta içerisinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli bilim insanları kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yerli aşılardan üçüncü faza geçen çalışmanın başarılı olmasını diliyorum. Aşı halihazırda en ileri düzeye ulaşmış çalışmadır. Bilim insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Diğer çalışmaların da en kısa sürede neticelenmesini diliyorum.

Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak için kendi aşımıza sahip olmamız önemlidir. Üçüncü aşamaya geçilen bu aşı ile son dönemece girmiş bulunuyoruz. Aşımızın seri üretimine ve yaygın kullanıma geçilmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın aşı olarak kendilerini ve yakınlarını koruma sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum