Türkiye'de tarih 15 gün sonra tekerrür edecek! Efsane otomobilden haber var

Türkiye'de tarih 15 gün sonra tekerrür edecek! Efsane otomobilden haber var
Türkiye'de aynı olay iki kez yaşanacak. Daha önce yollara veda eden Şahin ve Doğan gibi efsane otomobillere bir yenisi daha ekleniyor. Ülkede çok sevilen Egea 15 gün sonra aramızdan ayrılıyor.

Türkiye'de vatandaşın çok sevdiği ve yüz binlerce adet satan otomobiller tarihe karıştı. Tofaş fabrikasında üretilen Şahin ve Doğan modellerinden Doğan'ın üretimi 2002 yılında, Şahin'in üretimi ise 2002 yılında sona ermişti.

sahin-1-1.webp

Üretim bandına veda eden yerli üretim otomobillere bir yenisi daha ekleniyor. 'Tarih tekerrür ediyor' denilen kararda son aşamaya gelindi ve efsane otomobil Egea'nın üretimi 15 gün sonra bitiyor.

dogan-2-1.webp

Türkiye'de yıllardır en çok tercih edilen otomobillerden birine imza atan otomotiv devi Fiat Egea, geniş kullanıcı kitlesine ulaşan modelinin üretimine veda etmeye hazırlanıyor. Söz konusu aracın üretimi 15 gün sonra sona erecek. Türkiye otomotiv sektörünün son yıllarda öne çıkan modellerinden biri olan Fiat Egea için üretimin sonuna geliniyor. Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında uzun yıllardır üretilen ve hem iç pazarda hem de ihracatta geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan modelin üretiminin 30 Haziran 2026 tarihinde sona ermesi bekleniyor.

egea-2-1.webp

YENİ MODELLER İÇİN HAZIRLIK DEVAM EDİYOR

Egea, üretim hayatını tamamlarken Tofaş da Bursa tesislerinde yeni bir döneme hazırlanıyor. Stellantis ortaklığı sonrasında üretim stratejisini yeniden şekillendiren şirket, ilk aşamada K0 projesi kapsamında yeni nesil ticari araçların üretimine odaklanmış durumda. Tofaş'ın Tofaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladığı 2025 yılı finansal sonuçları ve yatırımcılarla gerçekleştirilen değerlendirme toplantılarında paylaşılan detaylar, şirketin önümüzdeki döneme ilişkin planlarını ortaya koydu. Buna göre, Egea'nın üretiminin sona ermesinin ardından Bursa fabrikasında yeni modellerin üretimine geçilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

FİAT SUV MODELLERİNDE İDDİALI

Fiat Egea'nın üretiminin sona ermesiyle birlikte markanın Türkiye'deki ürün stratejisinde de önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Uzun yıllardır sedan modellerle pazarda güçlü bir konumda bulunan marka, yeni dönemde SUV ve crossover segmentlerine daha fazla odaklanacak. Böylece Türkiye otomotiv pazarında uzun yıllar boyunca öne çıkan modellerden biri olan Fiat Egea üretim hattına veda ederken, yerini değişen tüketici beklentilerine uygun olarak geliştirilen yeni nesil araçlar alacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.