Türkiye'de sürekli Milli Eğitim Bakanı değişiyor!

Türkiye'de sürekli Milli Eğitim Bakanı değişiyor!

Türkiye'nin eğitimde milli bir politikasının olmadığını dile getiren ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Maalesef, isimler değişse de anlayış değişmiyor. Sürekli bakan veya sınav sistemini değiştirmekle eğitimdeki sorunlar çözülmez” dedi

2002 yılından bu yana eğitimde sistem oturtulamadı. Her gelen bakan, kendi sistemini kurmaya çalıştı. 21 yıl içinde ise Milli Eğitim'de 9 bakan değişti. Sınav sistemi, defalarca sil baştan inşa edildi. Bakan ve sınav sistemi değişikliği ise tartışmalara sebep oldu. Bazı eğitimciler, milli bir eğitim politikası oluşturulamadığını, bunun sonucunda da başarısızlıkların arttığını söylüyor.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN MORALİ ÇOK BOZULDU

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Kişilerin gelip gitmesiyle eğitimde ve anlayışta bir değişiklik olmaz” dedi. Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitimde önemli bir görevdeyken bakan olduğunu söyleyen Aydın, “Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Tekin'in göreve geldikten hemen sonra talihsiz bir açıklama yaptığını, bu açıklamayla atanamayan öğretmenleri üzdüğünü ifade eden Aydın, “Atanamayan öğretmenlerin morali çok bozuldu. Tekin, 'İhtiyaç bellidir. Bunun dışında bir atama olmayacak' dedi. Gerçekten talihsiz bir açıklama oldu” diye konuştu.

adsiz.jpg

9 BAKAN DEĞİŞTİ, İYİ GİDEN NE VAR?

“İsimler değişse de eğitimde anlayış değişmiyor” diyen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de ifsad eğitimi var, ıslah eğitimi yok. Önceliğimiz ahlak ve maneviyat değil. Böyle bir anlayışın karşılığı olur mu? Eğitimdeki yanlışların sonuçlarını da hep birlikte görüyoruz. Sosyal hayata bakın. Gençliğin durumuna bakın. Kesintisiz eğitim kararının ardından mesleki yönlerin zayıflığına bakın. Uyuşturucu kullanımındaki artışa bakın. Evlenmeye bakış açısına, evlenme yaşına bakın. İşsizliğe bakın. Her şey olumsuz gidiyor. 9 bakan değiştirildi, sonucu ne? Eğitimde öze dönmeyi bir türlü kabul etmiyorlar. Bu eleştiriler gündemlerinde yok. 'Biz ne yapıyorsak, doğru yapıyoruz' anlayışı var.”

12 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİM SİSTEMİ TAM BİR FİYASKO

ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, şu cümlelerle konuşmasını sonlandırdı: “Eğitimde milli bir politikamız yok. İsmi milli sadece. Hangi bakan, hangi sistemi getirdi ve hangisini uyguladı? Bu süreç zarfında sınav sistemi de sürekli değişti. Eğitimde batıcı bakış anlayışı sürüyor.
12 yıllık kesintisiz eğitim, tam bir fiyaskodur. Gençlik boşa çıkarıldı. Diplomalı işsizlik oluşturuldu. Bu sistemin kaldırılması gerekir. Bu sistemin kaldırılmasıyla birlikte, eğitimde anlayışın da değişmesi gerekir. İstikametin değişmesi gerekir. Öz değerlerimize dönmeliyiz. Motor bozuk, sürekli şoför değişiyor.”

2002 YILINDAN BU YANA MİLLİ EĞİTİM BAKANLARI

-Erkan Mumcu
-Hüseyin Çelik
-Nimet Çubukçu
-Ömer Dinçer
-Nabi Avcı
-İsmet Yılmaz
-Ziya Selçuk
-Mahmut Özer
-Yusuf Tekin

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.