"Türkiye’de ilklere öncülük ediyoruz"

"Türkiye’de ilklere öncülük ediyoruz"

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde düzenlediği basın toplantısında 2020 yılını değerlendirdi. Zorlu, “Türkiye’de ilk ve tek birçok çalışmaya öncülük ediyoruz. Konya’da marka bir değer haline gelmek için çalışıyoruz”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, düzenlediği basın toplanıtısında üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve 2020 çalışmalarını değerlendirdi. Dinamik, yenilikçi ve kaliteye değer veren bir üniversite olduklarını ifade eden Cem Zorlu, “Türkiye’de ilk ve tek birçok çalışmaya öncülük ediyoruz. Konya’da marka bir değer haline gelmek için çalışıyoruz. Bulunduğumuz makamları bir hizmet aracı olarak görüyoruz” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNDE DE BAŞARILARIMIZI KATLADIK

Öğrencilerine en iyi hizmeti sunmak için uzaktan eğitim döneminde de başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Zorlu, “Dekana yaz teması ile başlattığımız uygulama ile öğrenciler ile akademisyenler arasındaki bağı uzaktan eğitim döneminde de korumayı hedefledik. Derslerimizin yüz yüze olmamasına karşın bu dönemde de başarılarımızı katladık. Teknofestte gösterdiğimiz başarılar buna bir örnek. Özellikle mart ayında pandemi sonrasında geçmiş olduğumuz uzaktan eğitim ile yaptığımız canlı derslerimiz öğrencilerimizle oldu. Bir hafta içinde sistemimizi kurup canlı derslerimize başladık. Allah’ın bizlere bir imtihan olarak gönderdiği virüsü bir fısata dönüştürmeyi başardık. Düzenlediğimiz uluslararası online sempozyum ve konferanslarla binlerce öğrenci ile buluştuk. Gerçekleştirdiğimiz online sergilerle, uluslarası workworkshop ve yazar çalıştaylarıyla, webinar üzerinden yaptığımız panellerle öğrencilerimize hizmet ettik” açıklamalarında bulundu.

AKADEMİK BİLGİ BİRİKİMİNİ HERKESE TAŞIYACAĞIZ

Akademik bilgiyi her insana ulaştırmayı gaye edindiklerini söyleyen Zorlu, “Online yollarla kampüsten dışarı çıkardığımız akademik bilgiyi vatandaşımıza sunduk. Bu dönemde belki hepimiz normalden daha çok çalışmak durumundayız. Şu ana dek toplam iki dönemi uzaktan online yollarla gerçekleştirdik. Uzaktan eğitim sistemini ikinci dönemde daha da oturttuk. Online eğitim için farklı programlar satın aldık. Bazı programları da üniversitemizde geliştirdik. Tüm hocalarımıza sanal sınıflarda ders verme eğitimleri verdik. Bizzat ben de bu eğitimi aldım” ifadelerini kullandı.

AKADEMİSYEN KALİTESİNİ EN İYİ SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ

Akademik personellerini en iyi seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını vurgulayan Rektör Zorlu, “Başarılı hocalarımızı arayarak onları üniversitemize davet ediyoruz. Bu yıl hedefimizi üniversitemizin bir marka halini alması yönünde koyduk. Avrupa’da, Afrika’da üniversitemizin adını duymayan kalmayacak. Yayıncılıkta da ciddi adımlar attık. NEÜ yayınevini kurduk. Yılda 23 kitap bastık” şeklinde konuştu.

NEÜ’DE KONUŞULMAYAN DİL KALMAYACAK

Asistanlarla bire bir görüşmeler yaptığını ve bu yolla fazladan bir yabancı dil öğrenimini teşvik ettiğini belirten Cem Zorlu, “Asistanlarımız ve öğrencilerimiz bizim evlalarımız. Kendi evlatlarımızın nasıl başarılı olmasını istiyorsak onlar da için de bunu istiyoruz. Bu neticede her asistanımıza kendi alanlarındaki yabancı dile ek bir yabancı dil daha öğrenmeleri yönünde teşvikte bulunduk. NEÜ’de konuşulmayan tek bir dünya dili kalmayacak” dedi.

NECMETTİN ERBAKAN MÜZESİNİN YERİ TAHSİS EDİLDİ

Geçen sene sözünü verdikleri Konya’ya Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ait bir müzeyi de tamamlayacaklarının altını çizen Rektör Zorlu, “Biz söz verdiğimiz bir şeyi yaparız. Bu özel müzeyi de Konyamıza kazandıracağız. Yerini tahsis ettikten sonra da çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu. Rektör Cem Zorlu ifadelerine son olarak şu şekilde devam etti: “Toplantımıza katılan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Koronavirüsten ötürü kaybettiğimiz arkadaşlarımıza ve dostlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum.”

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.