Türkiye genelindeki üniversiteler eğitime online devam edecek

Türkiye genelindeki üniversiteler eğitime online devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin yaz dönemine kadar tatil edildiğini belirterek, eğitimin uzaktan olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Üniversitelerde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarını depremzedeler için misafirhane haline getirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz, tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler” dedi.

TAŞINMA VE KİRA YARDIMI

Diğer illere gitmek isteyen depremzedelerin belli bir plan dahilinde otellere, yurtlara ve kamu misafirhanelerine yerleştirileceğini ifade eden Erdoğan, “Bu tür yerler ve konteynırlar dışında ev kiralayarak barınmayı tercih edecek vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımına da başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, “Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır. Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.