Türk Eğitim Sen: Endişelerimizde Ne Kadar Haklı Olduğumuzu Gördük

Türk Eğitim Sen: Endişelerimizde Ne Kadar Haklı Olduğumuzu Gördük

Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürtekin, 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılarak görevlerine son verildiğini söyledi. Gürtekin, yaptığı açıklamada, “Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara,...

Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürtekin, 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılarak görevlerine son verildiğini söyledi. Gürtekin, yaptığı açıklamada, “Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hakeden değil, torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.“ dedi.

Okul yöneticilerinin değerlendirmesinde endişelerinde haklı çıktıklarını söyleyen Gürtekin, “Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Yapılacak olan değerlendirmede öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi, büyük bir kısmının hakederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Değerlendirme sonuçlarına göre öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı, her ne hikmetse ilçe Milli Eğitim müdürü ve ilçe Milli Eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da şayet yandaş ise ilçe Milli Eğitim müdürü ve ilçe Milli Eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır.“ dedi.

Milli Eğitim'de kadrolaşma operasyonu yapıldığını iddia eden Gürtekin, “Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler, kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. 'Benden olmayanı yok edeceğim' düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alınteriyle değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar, bir kısım emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar, siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.“ dedi.

Okul yöneticilerinin haklarını hukuk yollarında arayacaklarını söyleyen Gürtekin, ”Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Bu noktada yapılan değerlendirmede görev süresi uzatılmayan okul müdürlerimiz, haklarını hukuk önünde aramalıdır. Yapılacak şey şudur: Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri, bu işlemin tebliği veya öğrenilmesiyle birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açabilecektir. İptal davası açma süresi içerisinde, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun istenmesi, açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Sendikamız da bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.