Türk çiftçisi borç batağına saplandı!

Türk çiftçisi borç batağına saplandı!

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerinde Çiftçi Buluşması gerçekleştirildi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Çiftçi icra kıskacında borç batağında" dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı ve Kadınhanı, Sarayönü İlçe Başkanlıkları ortaklığında Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Çiftçi Buluşması gerçekleştirildi. Yoğun programın ilk durağı Kadınhanı Canlı Hayvan Pazarı oldu. Besicilerin, pazarcıların ve özellikle çiftçilerin sorunlarının gündeme alındığı programa ilçe sakinlerince yoğun ilgi gösterildi. Özellikle çiftçilerin sorunlarının ele alındığı program çerçevesinde birçok ziyaret de gerçekleştirildi. İlk olarak Kadınhanı ilçesinde çiftçilerle buluşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman ve Saadet Partisi İl Yönetimi, her fırsatta çiftinin yanında olduklarını kaydetti. Yaptığı konuşmada çiftçilerin çektikleri zorluklara değinen ve iktidarın üretim olmasın diye elinden geleni yaptığını kaydeden Karaduman, “Bugün gelinen noktada çiftçimiz rahat bir şekilde ekip dikemez hale geldi. Borca ve faize esir edildi çiftçilerimiz. Artan fiyatlar çiftçimizin belini her geçen gün biraz daha bükerken iktidar adeta çiftçimizin üretimini engelleyecek politikalar geliştirmekte. Fakat bilinmelidir ki biz Saadet Partisi olarak her fırsatta çiftçilerimizin sorunlarını gündeme taşıyarak onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

YANLIŞ POLİTİKALAR ÜLKEYİ UÇURUMA GETİRDİ

420-abdulkadir-karaduman.jpg

Ekonomide ve üretimde yapılan yanlış politikalar neticesinde ülkenin uçurumun eşiğinde olduğunu kaydeden Abdülkadir Karaduman, “Çiftçimizin sorunlarını yerinde görmek ve çözüm önerilerini saptamak amacıyla bir takım ziyaretler yaptık. Ülkemizin üretim problemlerini bizzat yerinde görmeyi amaçladık. Saadet Partisi olarak ülkemizin ancak üretimle kalkınacağını biliyoruz. Bu ülkenin ve bu toprakların sahipsiz olmadığını her yerde anlatıyoruz. Ülkemizde son dönemlerde üretime dair ciddi problemler yaşanmakta. 20 yılın sonunda bugün gelinen noktada ülkede geçim derdi ve hayat pahalılığı derdiyle vatandaşlar sıkıntı içinde yaşamakta. Yaptığımız pazar ziyaretinde bizzat vatandaşlarımızın asli ihtiyaçlarını alırken nasıl zorlandıklarını görmüş olduk. Bugün yaşadığımız bu sorunlar neticesinde ekonomide ve üretimde yanlış politikaların ülkemizi uçurumun kenarına getirdiğini açık bir şekilde görebiliyoruz. 2000’li yılların başında 1 ton buğday satan çiftçimiz 22 tane çeyrek altın alırken bugün 1 ton buğday satan çiftçimiz 2 tane bile çeyrek altın alamıyor. 20 yılda 20 çeyrek altının nereye gittiğinin hesabını soracağız. Geldiğimiz noktada çiftçilerimiz kazanamaz hale geldi. İnsanlarımız topraklarını ekemez ve köylerde yaşayamaz hale geldi. Fakat şunu da belirtelim ki bizler Saadet Partisi olarak tüm bu sorunların çözümünü sizlere sunacağız. Biz her fırsatta çiftçimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

BORÇLA FAİZLE BİR YERE GELEMEZSİNİZ

430-huseyin-saydam.jpg

Borçların ve faizin tarımı da etkilediğine değinen ve faizle hiçbir yere gelinemeyeceğinin altını çizen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Konya bir tarım şehri. Haliyle çiftçilik her birimizi ilgilendiren bir konu. Hatta bugün Konya sanayisi dahi tarıma bağlı. Düzenlediğimiz program dâhilinde birçok çiftçi kardeşimizle de bir araya geldik. Bugün ülke olarak birçok sıkıntıdan geçiyoruz. Ülke öyle bir hale gelmiş ki herkes açısından her şey pahalı. Bu işler bu hale kendi kendine gelmedi. 20 yılın neticesinde böyle olduk. Şu anki iktidardan hiçbir şey istemiyoruz; en azından ülkeyi aldıkları gibi bıraksınlar yeter. 20 yıllık iktidarlar ama hiçbir şey planlanmamış. Bir dönem bakarsınız üretici patatesi soğanı dereye döker, bir dönem bakarsınız tüketici alamaz hale. Bu iş hemen hemen tüm ürünlerde böyle oluyor. Bugüne kadar bunun bir planlaması yapılamaz mı? Netice olarak problemler belli. Sorunlar iktidarın anlayışıyla paralel. Her şeyi borçla, faizle çözmeye çalışırsanız işin içinden çıkamazsınız. Öyle ki bugün iktidar yaptıklarıyla adeta çiftçilere üretmeyin diyor” şeklinde konuştu.

YERLİ ÜRETİMİ ESAS ALIRSAK SORUNLAR ÇÖZÜLECEKTİR

440-refik-cancan.jpg

Tarımda yaşanan sorunları kaydeden ve yerli üretimle sorunların çözülebileceğinin altını çizen Saadet Partisi Kadınhanı İlçe Başkanı Refik Cancan, “Tarım ve hayvancılık toplum olarak hepimizi ilgilendiren bir alan. Bunun yanında ülkemizde tarım ve hayvancılık alanındaki iş bilmezliğin bizleri nasıl bir duruma getirdiği ortada. Biz biliyoruz ki tüm bu sorunlar kasten yapılıyor. Öyle ki toprağa verilen emek, insan yaşamında ve ülke kalkınmasında hayati öneme sahip. Fakat ne yazık ki toprağı işleyen çiftçilerimize bugün hak ettikleri değer verilmiyor. Bu toprakların her bir karışında tarım için bir potansiyel mevcutken iktidarın yanlış politikalarla çiftçiyi üretimden soğutmasını kabul etmiyoruz. Tarım ve hayvancılık her geçen gün biraz daha oransal olarak düşmekte. Bunun en büyük çözümü uygulanan vergi ve faizlerin kaldırılmasıdır. Tüm girdilerde çiftçilere destek olunmalıdır. Aşırı fiyat artışının önüne geçilmelidir. Tarımda ithali değil, yerli üretimi esas alırsak bu sorunlar çözülecektir” dedi.  

 

HAYVANCILIĞI ÖLDÜRDÜLER

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığınca düzenlenen Çiftçi Buluşmasına Kadınhanı Canlı Hayvan Pazarı da ziyaret edildi. Besici Coşkun Büyükkeskin, “Hayvancılığı bitirdiler, öldürdüler” dedi. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığınca Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerinde gerçekleşen ziyaretlerin ilk durağı Kadınhanı Canlı Hayvan Pazarı oldu. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman’a yaşadığı sorunları aktaran Besici Coşkun Büyükkeskin, şunları kaydetti: “Mazot ayrı pahalı, yem ayrı pahalı. Herkes bir araya gelmiş bize bu işi yapma diyor sanki. Geldiğimiz noktada hayvancılık can çekişiyor, hatta öldü. Satarak zarar eder hale geldik. Verdiğimizi alamıyoruz. Her geçen gün çöküşteyiz. Yem fiyatları hiç bu denli belimizi bükmedi. Bu işin artık çözülmesi gerek.”

 

TANE HESABI SATAR OLDUK

İlçe ziyaretleri kapsamında Kadınhanı pazar alanı da ziyaret edildi. Pazarın önceki zamanlara oranla durgun olduğunu vurgulayan esnaflar Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman’a yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Pazar esnafı İmdat Uçar, “Eskiden pazarımız daha canlı olurdu. Şimdi o kadar değil. Alım gücü de kalmadı vatandaşta. Kilo işi satma devri bitti artık. Tane hesabı satar olduk” dedi.

 

SU SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİLER

İlçe programlarının son durağı Sarayönü Yenicekaya köyündeki tarım işçileri oldu. Saadet Partisi heyeti Adana, Şanlıurfa ve Osmaniye gibi illerden tarlalarda çalışmak üzere gelen tarım işçilerini de ziyaret etti. En büyük sorunlarının su sorunu olduğunu kaydeden tarım işçileri Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman’dan çadırlarını kurduklarını bölgeye su temini için çalışma yapmasını istedi.

470.jpg

KARADUMAN VATANDAŞLA DA BULUŞTU

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programlar günün sonunda Selçuklu İlçe Başkanlığı öncülüğünde Kültürpark’ta gerçekleştirilen ‘Milletvekili Sizi Dinliyor’ etkinliği ile nihayete erdi. Konyalı vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Vatandaşımızın derdi bizim derdimiz, elimizden ne gelirse yaparız” açıklamasında bulundu.

 

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum