Turizm hareketlendi

Turizm hareketlendi

Seçim süreci sebebiyle durgunlaşan turizm sektörü, seçimin bitmesinin ardından hareketlilik kazandı. Turizm acenteleri vatandaşlara ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyor

Turizm beldelerinde bir süredir durgunluk yaşanıyor. Bunun en büyük sebebi ise seçimin olması olarak gösteriliyor. Seçimin bitmesinin ardından turizmin aniden canlandığını belirten Rıza Turizm Şirket Müdürü Hasan Hüseyin Solmaz, seçimin ardından ciddi bir yoğunluk oluştuğunu belirtti. Solmaz, “Seçimden önce turizm sektöründe bir durgunluk yaşanıyordu. Seçimin bitmesi ile birlikte turizm sektörü canlandı” dedi. Yoğunluk sebebiyle 24 saat mesai yaptıklarını söyleyen Solmaz, “Seçim sonrası vatandaşlar tatil için rezervasyon yaptırmaya başladı. Yaşanan yoğunluk sebebiyle 24 saat mesai yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

3-3-027.jpg

VATANDAŞLAR ELİNİ ÇABUK TUTSUN

Yoğun talep sebebiyle otellerin doluluk oranlarının yükseldiğine değinen Solmaz, tatile gitmeyi düşünen vatandaşlara ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti. Solmaz, “Seçimin bitmesinin ardından turizm canlandı. Vatandaşlar tatil yapmak için yerlerini ayırtıyorlar. Talep sebebiyle otellerin kapasitesi dolmaya başladı. Vatandaşlarımıza ellerini çabuk tutmaları tavsiyesinde bulunuyoruz. İki hafta içerisinde rezervasyon yaptırmazlarsa hem fiyatlar yükselecek hem de yer bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklar” diye konuştu.

HERKES TATİLE GİDEBİLMELİ

Döviz kurunda yaşanan yükseliş sebebiyle otel fiyatlarında da artış olduğunu belirten helalotelburada.com sitesinin sahibi Eyüp Kamil Gaysı, fiyatların önceki yıllardan yüzde 20 daha yüksek olduğunun altını çizdi. Gaysı, “Fiyatlar geçtiğimiz yıla göre yüksek. Fiyatların yüksek olmasının en büyük etkeni döviz kurunda yaşanan artış” dedi. Düşük gelir grubunda ki ailelerin tatil yapamadığını söyleyen Gaysı, “Ülkemizde gelir eşitsizliği var. Zenginler çok zengin, fakirler çok fakir. Durum böyle olunca yüksek gelir grubunda ki kişiler fiyatlar yükselse bile tatile gidebiliyor. Ancak düşük gelir gruplarının tatile gidebilmesi fiyatların gittikçe yükselmesi ile imkansız bir hal alıyor. Herkesin tatile gidebileceği fiyatların oluşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İSLAMİ OTELLER PAHALI

İslami otellerin son yıllarda çok popüler olduğuna değinen Gaysı, bu otellerin çok pahalı olduğu halde rağbet gördüğünü söyledi. Gaysı, “İslami otellere yoğun talep var. Ancak bu otellerin sayısının az olması insanlara pek alternatif sunmuyor. Durum böyle olunca bu helal oteller bu durumu istismar ediyor. İslami otellerin fiyatı çok yüksek” diye konuştu. İslami otellerin daha ucuz olması gerektiğine vurgu yapan Gaysı konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “İslami oteller her sezonda pahalı. Şuan yaz sezonu olması sebebiyle daha da pahalandı. Bir kişinin bu otellerde tatil yapması günlük 400 lira. İslami otellerin çok daha ucuz olması gerekiyor ki herkes bu otellere gidebilsin.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum