Turgut Özal Melih Gökçek’e tanzim satış için ne demişti?

Turgut Özal Melih Gökçek’e tanzim satış için ne demişti?

Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemde tanzim satış uygulaması gerçekleştiren Melih Gökçek, Turgut Özal'ın tepkisi ile karşılaşmıştı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, ‘Enflasyon ANAP’ı siyasetten sildi’ başlıklı yazısında ANAP iktidarı döneminde yaşanan yüksek enflasyon sürecine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Uğuroğlu, yaşanan yüksek enflasyonlu sürecin ardından gerçekleştirilen 1989 seçimlerinin ANAP’ın siyaset sahnesinden silinmesinin miladı olduğunu söyledi. 1984 ile 1989 yılları arasında oluşan yüksek enflasyon sonucunda vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Uğuroğlu, o dönem Keçiören Belediye Başkanı olan Melih Gökçek’in tanzim satış uygulamasına başvurduğunu hatırlattı.

“1984 - 1989 döneminde gıda fiyatlarında büyük artışlar yaşanırken dönemin ANAP'lı Keçiören Belediye Başkanı Melih Gökçek 1988 kışında portakal ve mandalina fiyatlarında yüzde 100'den fazla artış olunca KKTC'den ithalat yapmaya ve Pazar yerlerinde halka ucuz fiyattan satışa başladı” ifadelerini kullanan Uğuroğlu, Melih Gökçek’in tanzim satış uygulaması konusunda dönemin başbakanı Turgut Özal’ın tepkisi ile karşılaştığını belirtti.

 

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, ‘Enflasyon ANAP’ı siyasetten sildi’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

1984 - 1989 döneminde gıda fiyatlarında büyük artışlar yaşanırken dönemin ANAP'lı Keçiören Belediye Başkanı Melih Gökçek 1988 kışında portakal ve mandalina fiyatlarında yüzde 100'den fazla artış olunca KKTC'den ithalat yapmaya ve Pazar yerlerinde halka ucuz fiyattan satışa başladı. Gökçek fiyatı anormal artan diğer meyve sebzeler için de satışlara başlayınca dönemin başbakanı ve partisi ANAP'ın genel başkanı merhum Turgut Özal'ın tepkisi ile karşılaştı. Keçiören'e giden Özal ile Gökçek arasında şu diyalog yaşandı:
Özal: Melih ne yapıyorsun sen, pazarcılığa mı başladın?
Gökçek: Efendim aracılar fiyatları şişiriyorlar, üreticiden alıp 5-10 kat kâr koyarak vatandaşı kazıklıyorlar. Ben de üreticiden alıp direk tüketiciye satıyorum sadece masrafları koyuyorum üzerine, kâr etmiyorum.
Özal: Kardeşim (kızdığı zaman söylerdi) halci, nakliyeci, manav nasıl geçinecek? Sen onlara ticari rakip oluyorsun belediye imkanlarını kullanarak. Hemen durdur bu uygulamanı.
Gökçek bu emri almasına rağmen bir süre daha tanzim satışlara devam etti ama sonlandırmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.