Tren seferleri başladı

Tren seferleri başladı
Hızlı tren çalışmaları nedeniyle uzun süredir yapılamayan tren seferleri yeniden başladı.
Yapımı devam eden hızlı tren projesi kapsamında Sarayönü ile Konya tren garı arasında başlatılan alt ve üst geçit çalışmaları nedeniyle Konya-İstanbul-Konya Adana arası tren seferleri yapılamıyordu. İstanbul istikametine gidecek olan yolcular Konya merkezden Sarayönü ilçesine kadar otobüsler ile aktarmalı olarak gidiyor Sarayönü ilçesinden İstanbul istikametine gidecek olan trene biniyordu. 21 Haziran 2010 tarihinde geçici olarak durdurulan tren seferleri güzergahta yapılması planlanan alt geçit çalışmalarının tamamlanmasının ardından 21 Ağustos tarihi itibari ile yeniden başladı.
Tren seferlerinin başlamasının ardından talebin bir anda arttığını ifade eden gar yetkilileri, “Bir süredir aktarmalı olarak yapılan seferlerimiz alt geçit çalışmalarının tamamlanması ile yeniden başladı. Çalışmaların ardından daha Konya-Afyon-İstanbul seferini yapan Meram Ekspresi saat 17.05’de, İç Anadolu Mavi Tren 20.44’de yeniden seferlerine başladı. Konya-Karaman Adana seferini yapan İç Anadolu Mavi Tren 12.28’de Konya-Karaman-Ulukışla seferini yapan Selçuklu Ekspresi ise 17.40’da seferlerini yapmaya başladı. Seferlerin başlaması ile talepte de bir anda artış yaşandı” dedi.
Biletlerin en az 15 gün öncesinden alınmasını da dile getiren yetkililer, “Ramazan Bayramı nedeniyle talebin artacağını düşünerek bizler gerekli önlemlerimizi aldık. Vatandaşlardan bayramda yapacakları seyahat biletlerini 15 gün önce almalarını istiyoruz. Talebin fazla olması halinde bizlerde tüm seferlerimize 2’şer vagon ilave yaparak vatandaşların mağduriyetini gidermeyi hedefliyoruz. Sistem olarak ek tren uygulaması mümkün değil ancak ek vagon uygulaması mümkün. Vatandaşlar sadece gününden önce biletini alsın ve son gün mağdur olmasın” diye konuştu.
Tren fiyatlarının da aynı şekilde devam ettirildiğini ifade eden yetkililer, “Vagonlarımızın tamamı klimalı ve son derece konforlu vagonlar. Fiyatları ise İstanbul’a gidiş tam bilet 27 TL. Tam gidiş-dönüş 43 TL. Yataklı tek kişi 77 TL, Yataklı iki kişi 119 TL. Bunun yanı sıra ilk olarak bu yıl Ağustos ayında başlattığımız ‘Genç tarife’ uygulamasında 13 ile 26 yaş grubu tüm yolcularımız öğrenci olup olmadıklarına bakılmaksızın yüzde 20 oranında indirim uygulanıyor. Yaklaşık 13 saat süren İstanbul yolculuğunda hedefimiz yolcularımıza en huzurlu ve güvenli yolculuk hizmetini sunmak” şeklinde konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.