"Topluma önder olacaksınız"

"Topluma önder olacaksınız"

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2021-2022 akademik yılı kapsamında fakülteye yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon programı gerçekleştirdi

Fakülteye yeni başlayan öğrencilere kampüsün ve fakültenin tanıtıldığı programa Konya İl Müftüsü Doç Dr. Ali Öge, Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof, Dr. Ramazan Altıntaş, Fakülte yönetimi, Akademik personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua ile başlayan programda ilk olarak öğrencilere kampüs imkânları ve fakülte çalışmaları aktarıldı. Oryantasyon programında konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Fakültemize gelerek en doğru tercihi yaptınız. Bu kadim okuldan mezun olduğunuzda toplumun birer önderleri olacaksınız” dedi.

ÖLÇÜTÜMÜZ KURAN VE SÜNNET

Düzenlenen oryantasyon programında ayrıca Selçuk İslami İlimler Fakültesinin başarılarına değinen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültemiz kurulduğu ilk günden beri kaliteli eğitim anlayışı ile başarılı öğrenciler yetiştirmiştir. Fakültemiz sahip olduğu akademik kadro ile, yaptı çalışmalar ile başarılarını her fırsatta ortaya koymuştur. Bugün Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türkiye’de ikinci sıradadır. Unutulmamalıdır ki sizler yarının önderleri olacaksınız. Ölçütümüz her daim Kuran ve Peygamberin Sünneti olacaktır. Din eğitimi ve öğretimi alanında yaptığımız her çalışma İslam dinine birer hizmet olarak öne çıkacaktır. Yarın sizler bu okuldan mezun olup Diyanet İşleri Başkanlığı’nda veya Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev aldığınız zaman bu okuldan mezun olmanın gururunu yaşayacaksınız” ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN DOĞRU DİN BİLGİSİNE İHTİYACI VAR

Oryantasyon programında gençlere hitap eden Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise şunları kaydetti: “Toplumumuzun bugün sahih dini bilgiye ihtiyacını her mecrada görebiliyoruz. Bu ihtiyacı ise bugün en iyi karşılayan kurumlar İlahiyat ve İslami İlimler fakülteleridir. Selçuk Üniversitesi ve Konya ise bu alanda öncü bir konumdadır. Ben bu bağlamda Konya’nın siz kıymetli öğrenciler için sağladığı imkanları en iyi şekilde değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle din eğitimi alanında gerek müftülüğümüzce gerekse de fakültemizce yapılan çalışmaları yakından takip etmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca kampüste yer alan müftülüğümüze bağlı Diyanet Gençlik Merkezi’ne de hepinizi bekliyoruz. Son olarak tüm öğrenci kardeşlerime eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.”

resim-2021-09-28-154032.png

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.