Toplu taşıma sürücülerine eğitim

Toplu taşıma sürücülerine eğitim
Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası eğitim faaliyetleri kapsamında odaya üye tüm toplu taşıma ve servis araç sürücülerine yönelik eğitim seminerleri düzenliyor.
Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muhsin Dinek, toplantı hakkında yaptığı basın açıklamasında, amaçlarının tüm minibüs, okul ve iş yeri servis araç sürücülerine trafik kazaları, kuralları, sürücü yolcu ilişkileri hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi. Dinek, “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği (Famder) ve odamız işbirliği ile düzenlenen eğitim seminerlerinde her cumartesi günü bir görevli nezaretinde sine vizyon eşliğinde ilgili konular hakkında eğitim veriliyor” diye konuştu.
Dinek, eğitim seminerlerinin yanı sıra üyelerinin her türlü sorunlarını gidermek için de ellerinden gelen her türlü imkanı seferber ettiklerini ifade ederken, “Maddi hasarlı trafik kazasına karışan araçlarımızın raporunu tanzim etmek için uzman bir görevli tahsis ettik. Günün her saatinde sürücülerimize yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte herhangi bir kazaya karışan ya da arızalanan araç sahipleri üyelerimizin mağdur olmaması için 24 saat ücretsiz çekici hizmeti verilmektedir. Bu durum ile karşılaşan üyelerimiz odamıza başvurmaları halinde mağduriyetleri hemen giderilir” dedi.
Açıklamasının sonunda yasal olmayan araçların servis taşımacılığı yapmaları ile çalışmalara da ağırlık verdiklerini ifade ederken, “Yasal izni olmadan yolcu taşımacılığı ve servis taşımacılığı yapan araçlarla ilgili olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile Odamız bünyesinde oluşturduğumuz görevlilerce denetimler aralıksız olarak yapılmaktadır. Bu uygulama ile haksız kazanç sağlayanlara izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.