'Tencere arzu edildiği gibi kaynamıyor'

'Tencere arzu edildiği gibi kaynamıyor'

İnsanların pandemi süreciyle birlikte ekonomiyi daha çok konuşur hale geldiğini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “ Türkiye'de arzu ettiğimiz gibi kaynamayan bir tencere var” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yokuş, Ankara'daki gündem ile Türkiye'nin gündeminin birbirinden farklı olduğunu, vatandaşların derdinin geçim sıkıntısı olduğunu fakat iktidarın bunu görmezden geldiğini söyledi. İşsizlik, çiftçilerin sorunları, kamu personelinin yaşadığı sorunlar, esnaf ve emekli vatandaşların sıkıntılarının görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, geçtiğimiz süreçte sık sık seçim bölgesini ziyaret ettiğini ve buradaki vatandaşlarla bir araya gelerek dertlerini dinlediğini, vatandaşların büyük çoğunluğunun en büyük sıkıntısının ekonomi olduğunu söyledi.

MİLLET GEÇİM DERDİNİ KONUŞUYOR

Yokuş, "Konya'da yaptığım ziyaretlerde, köylerimize kadar gittim. Bir hayli yoğun program yaptım. Esnaf odalarıyla görüşüp, esnaflarımızı ziyaret ettim. Konya'da insanlar elbetteki pandemi süreciyle birlikte gelen ekonomik sorunları tartışıyorlar. Geçim derdini konuşuyor. Tabii Türkiye, Ankara'dan yönetiliyor, Ankara'nın gündemi bambaşka, Türkiye'nin gerçek gündemi ekonomik sıkıntılar, esnafın durumu, çiftçilerin perişanlığı oldu. Gıda sektöründe dahi yüzde 50-60 eksilme olduğunu söyledi esnaflarımız. Kırtasiye, giyim, beyaz eşya ve benzeri yok. Düğün vesaire olmadığı için o da yok. Vatandaş, lokantaya da fırına da gitmemeye başladı. Nüfusun yüzde 20'si ekmeğini, pastasını, böreğini evinde yapar hale gelmiş. " ifadelerini kullandı.

MÜTHİŞ BİR SAHİPSİZLİK VAR

Vatandaşların aktardıklarının en büyük gösterge olduğunu söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili, "Bu da gösteriyor ki, Türkiye'de kaynamayan bir tencere var. Arzu ettiğimiz gibi kaynamayan bir tencere var" dedi. Çiftçilerin sorunlarına dair de konuşan Yokuş ,"Çiftçilerimizin hali esnafımızdan çok farklı değil. Ülkemizde doğru dürüst bir fiyat değerlemesi yok. Bizim bir tarım politikamız yok. Tarımda bir ürün politikası olmadığını gördüm. Ziraat mühendisi görmedik hiç diyorlar oradaki vatandaşlarımız. Zorunlu veteriner dışında vatandaşlarımızla ilgilenen kimse yok. Konya, hayvancılığın en yoğun olduğu illerimizden biri. Gördüğümüz manzara, müthiş bir sahipsizlik. Vatandaş, devletten umudunu kesmiş. Korku dağları bekliyor. Bir çok insan esnafımız, "Halimize şükür" deyip boynunu büktükten sonra, tekrar sorduğumuzda tek tek anlatıyor. Elektrik tüketimi çok önemli. Çiftçilerimizin yoğun olarak sulama kanalını kullandığı Konya gibi illerimizde su birlikleri iflas durumunda. Çiftçilerimiz kuyulardan su çektiği için müthiş bir borç batağında." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.