Tehlike altındayız

Tehlike altındayız

Çalıştayda konuşan Müftü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Gençlik doyumsuzluk, stres, intihar gibi hastalıklara yakalanmış durumda. Doktorlar çözümler sunuyorlar. Fakat ne kadar çözüm sunulursa sunulsun, İslam’dan başka bir çözüm yolu yoktur” dedi

Ribat Eğitim Vakfı, Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Gençlik ve Sorunları Çalıştayı’ Merkez Bera Otel’de başladı. Çalıştayın açılışına Vali Muammer Erol, NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Teknolojinin ilerlemesiyle beraber tüm toplumun saldırı altında olduğunu belirterek, “Bu sadece gençleri kapsamaz, hepimiz tehlike altındayız. Her şeye ticari gözle bakmamalıyız. Bu toplantı hepimize bir uyarı fişeği oluşturmalıdır" dedi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da gençliğin sorunları varsa, toplumun milli ve manevi değerleri ne ölçüde kullandığına bakılması gerektiğini ifade etti. Gençlere milli ve manevi sorumluluk yüklenmesi gerektiğini aktaran Toru, bazı televizyon programları, dizi ve filmlerin, milli ve ahlaki bilincin körelmesine neden olabildiğini dile getirdi. Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük ise bilim ve teknolojinin geliştiği son yıllarda gençlerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini anlattı.

3-1.20151004120729.jpg

EĞİTİM KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLAR

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. İlk olarak söz alan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, gençliğin doyumsuzluk, stres, intihar gibi hastalıklara yakalandığını ve bu hastalıkların çözümünün din ile olacağına işaret ederek, “Bu gibi sorunlara doktorlar çözümler sunmuşlardır fakat ne kadar çözüm sunulursa sunulsun dinden. İslam’dan başka bir çözüm yolu yoktur” dedi. 

Toplumun ve gençliğin okumaktan uzak kaldığını ifade eden Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti: “İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak okumuyoruz. Yalan söylemek artık çok normalleşti. İnternette takma isimler altında yalanlar söyleniyor. Yalan toplum tarafından kanıksandı. Müslüman kötülüğe duyarsız kalamaz. Eliyle, diliyle düzeltir veya kalbiyle buğz eder. Bu kalp ile buğz etmenin de belirtileri vardır. Kötü bir ortamı terk etmek gibi. Günahkarlar ile birlikte yaşar bir hale geldik. Kardeşimizin yanlışına duyarsız kalıp onun şeytanına yardımcı olamayız. Din insan içindir. Tek din İslam’dır. Hak dinler diye bir şey yoktur. Din sorunları çözmek içindir. İslam’da hiçbir sorun cevapsız değildir. Din belirli bir yaştan sonra hatırlanacak bir olgu değildir. Şahsiyet eğitiminin çok küçük yaşlarda başladığı bugün kanıtlanmıştır. Din eğitimi de her yaşta önemlidir. Bugün maddi hastalıkların sebebinin yak çok fazla beslenme ya da az beslenmeden kaynaklandığı açıklanıyor. Ruhun yetersiz beslenmesi de hastalıklara neden olur.” Akpınar’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Prof. Dr. Abdulkerim Bahadır, Yusuf Yavuzyılmaz ve Mehmet Kuzu birer sunum yaptı. Çalıştay bugün de devam edecek.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum