Tarımın kalbine hançeri saplamayın!

Tarımın kalbine hançeri saplamayın!

Zafer Partisi Konya İl Başkanlığı ve partililer, 4 genel başkan yardımcısının da katılımı ile Bahri Dağdaş Uluslar arası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün TOKİ’ye devrini protesto amaçlı, enstitü önünde bir basın açıklaması yaptılar

Protesto eylemine halkın katılımı da gözlendi. Basın açıklamalı protesto eylemine Zafer Partisi Genel Başkan yardımcıları Prof.Dr. Mehmet Alagöz, Doç.Dr. Tuğrul Kihtir, Dr. Aslan Yaman ve Lütfü Şahsuvaroğlu  katıldı. İl Başkanı Salih Ümitkesmez burada yaptığı kısa açıklamada: “Ülkemizde her alanda talan ve vurgun dönemi yaşanmaktadır. Bugünün iktidar sahipleri Bahri Dağdaş Enstitüsü gibi üretim merkezleri oluşturmak yerine, mevcut kazanımları yok etmektedirler. Yine bugünün iktidar sahipleri vatandaşın kendi tarım arazisine mesken yapmasına, yapılaşmaya izin vermezken, yaklaşık 10 Bin dönümlük birinci sınıf tarım arazisini TOKİ’ye vererek büyük bir aymazlık sergiliyorlar. Ülkenin en önemli kazanımlarından olan Bahri Dağdaş Uluslar arası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün betonlaştırılma maksatlı TOKİ’ye devrine, hep birlikte karşı duruş sergilemek üzere, şehrimizin tarım, hayvancılık ve çevre ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını ortak tepki vermeye çağırıyor, bu sessizliğe son vermelerini bekliyorum” dedi. Protesto eyleminde partililer; ‘TARIMIN KALBİNE TOKİ HANÇERİ’ ‘EKMEĞİMİZİ BETONLAMAYIN’ MİLLİ EKONOMİNİN TEMELİ TARIMDIR’ GELECEĞİMİZE BIRAKACAĞIMIZ EN GÜZEL MİRAS TOPRAKTIR’ yazılı dövizler taşıdılar. Genel Başkan Yardımcılarından Lütfü Şahsuvaroğlu, enstitünün kuruluşu ve tarihi gelişimi ile ülkemiz milli tarımındaki konumunu, değerini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Çiftçi ekmezse ekmek yiyemezsin” diyen Şahsuvaroğlu konuşmasında şu hususlara değindi: “Bahri Dağdaş ismi Türk Tarım tarihinde bir efsanedir. Bahri Dağdaş yerli tohum konusunda devrim niteliğinde adımlar atmıştır. Bu enstitü 1914 yılında dönemin Konya Valisi Haydar Bey tarafından kurulmuştur. Osmanlının 1914’de Dünya Savaşına girerken bile Türk Tarımına verdiği öneme dikkatinizi çekerim.

Bahri Dağdaş Enstitüsü tohum tescilleri hayvan ırkları konusunda son derece önemli projelere imza atmıştır. Onlarca tarım ürününün tohum tescilleri burada yapılmıştır. Birçok hayvan ırkı da burada tescil edildi. Bugün ülke tarımını bitirme noktasına gelenler, TV’lerde Konya çiftçisinin Hollanda kadar üretim yapamadığı yalanı ile il tarım müdürlüklerini suçluyorlar. Ancak Konya’nın en güzide tarım arazisi TOKİ’ye veriliyor, betonlaştırılıyor.

Hiçbir ordu veya kolluk gücü kendi ekmeği olmadan savaşamaz. Ama ülkemiz buğdayda dışa bağımlı hale getirildi. Bu betonlaşmayı Türk Tarımına reva görenlere sesleniyorum; gidin betonlaşmanızı başka yerde yapın. Şu anda savaş halindeki Rusya ve Ukrayna’ya buğday için el açıyoruz. Türk çiftçisi 4 Milyon hektar alandan çekildi ekmiyor. Unutmayın; çiftçi ekmezse, ekmek yiyemezsin” diyerek sözlerine son verdi.

 HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.