Tarihi Konya surları gün yüzüne çıkıyor

Tarihi Konya surları gün yüzüne çıkıyor

Şükran Mahallesi’nde yürütülen dönüşüm çalışmalarının yanında tarihi ve kültürel dokunun yeniden ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor

Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aynı bölgede ortaya çıkan tarihi zenginlikler çalışmaları geciktirse de kısa süre sonra yükselmeye başlayacak projeye ayrı bir değer katacak. Turizm de bundan nasibini alacak. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tizilikle ve hassas bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında tarihi zenginliklerimizi de özenle koruyarak projeye dahil etmeye devam ediyoruz. Ortaya çıkarılacak ata yadigarı tarihi Konya kale surları da bunlardan biri olacak” dedi. Öte yandan bölgenin otopark ihtiyacını karşılamak için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, Proje alanında kalan ve yıkılmayı bekleyen binaların yıkım işlerini tamamlayıp bu alanları geçici otopark olarak yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

KAVUŞ; “GELECEĞE BİR AÇIK HAVA MÜZESİ MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Şükran Dönüşüm Projesi’nin, tarihi değerleri koruyacak biçimde şekillendiğini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, devam eden hafriyat ve kazı çalışmaları ile özellikle ortaya çıkarılacak ata mirası kale surlarıyla birlikte yükselecek dönüşümün, turizme de önemli katkı sunacağını kaydetti. Tarihi yapılarla birlikte uyum içinde gerçekleştirilecek projenin bölgenin estetiğine uygun bir şekilde yapılanmasıyla ortaya kimlikli bir şehir dokusu ortaya çıkacağını da belirten Başkan Kavuş, “Geçmişi ve tarihi dokuyu en güzel şekilde ortaya çıkararak muhafaza edip gelecek nesillere aktarmak da önemli görevlerimizden biri. Bu anlamda sadece Şükran Mahallesi’nde değil tüm Meram’da tarihi ve kültürel mirası korumak için yoğun gayret sarfediyoruz. Dönüşüm çalışmaları kapsamında Şükran Mahallemizde saklı kalmış hazineleri ve tescilli yapıları tek ada içinde toplayacak özel bir çalışma yürütüyoruz. Tizilikle ve hassas bir şekilde yürüttüğümüz bu çalışmalar kapsamında ortaya çıkan tarihi zenginliklerimizi özenle koruyarak projeye dahil etmeye devam ediyoruz. Ata yadigarı tarihi Konya kale surları da bunlardan biri olacak. Surlarla birlikte tarihi zenginliklerimizi geleceğe bir açık hava müzesi gibi miras bırakmak istiyoruz. Nasıl ki kökleri kuruyan bir ağaç yaşayamaz ayakta duramazsa geçmişini unutan, koruyup kollamayan toplumlar ve şehirler de istikbalini inşa edemez. Biz bugüne dek bu bilinçle hareket ettik bundan sonra da bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

adsiz-003.jpg

OTOPARK İHTİYACI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Öte yandan Bedesten ve çevre esnafları ile bölgeye alışveriş için gelen vatandaşların otopark ihtiyacını karşılamak için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje alanında kalan ve yıkılmayı bekleyen binaların yıkım işlerini tamamlayıp bu alanları geçici otopark olarak yeniden düzenleyeceklerini ifade etti. Kavuş, ‘Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm’ çalışmaları boyunca sürmesi muhtemel bölgenin otopark sorununu en aza indirebilmek için şartların elverdiği ölçüde çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi. Mustafa Kavuş sözlerini şöyle sürdürdü; “Şükran Mahallesi Projesi uzun süredir tamamlanmayı bekleyen sadece bölgenin ya da Meram’ın değil tüm Konya’nın en prestijli projelerinden biri olacak. Böylesi önemli bir projeye ilk kazma vurulmadan önce burada otopark olarak kullanılan yerler bölge esnafına büyük kolaylık sağlamıştı. Ama şimdi başlayan hafriyat ve kazı çalışmaları ile birlikte bu imkanı ortadan kalkan Bedesten ve çevre esnafı ile vatandaşlarımızın otopark sorununu çözebilmek adına imkanların el verdiği ölçüde çözümler üretmeye gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede bölgede bulunan ve yıkılmayı bekleyen binaların yıkımlarını tamamlayıp bu alanları geçici otopark olarak yeniden düzenleme çalışmalarımıza başladık. Bu alan sıkıntıyı bir nebze olarak ortadan kaldıracak. Dönem dönem üretilecek çözümlerle esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın bu süreci en az zorlukla atlatabilmeleri için gayret sarfetmeye devam edeceğiz.”

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.