Taha Akyol'dan Abdullah Gül bombası!

Taha Akyol'dan Abdullah Gül bombası!

Taha Akyol, Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı yolundaki tartışmalar hakkında konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Gül 2015 seçimlerinde milletvekilliği için aday olmuyor. Hürriyet yazarı Taha Akyol , CNN Türk yayınında Abdullah Gül'ün kesin kararını açıkladı. Akyol, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün "AKP’ye dönüp dönmeyeceği, dönerse başbakan olacağı" yolundaki iddialara ilişkin olarak, "Hem kendi kanaatim hem de aldığım bilgiler doğrultusunda Gül milletvekili adayı olmayacak" dedi.

CNN Türk'te konuşan Taha Akyol, Gül'ün vekil olmayacağına dair gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı:

"Sayın Abdullah Gül, bugünkü şartlara göre baktığımızda milletvekili adayı olmayacak. Kendisi Cumhurbaşkanı iken, görevinden bir gün önceden Ak Parti'de olağan kongrenin olması, Abdullah Gül'ü üzmüştür. Bu sebeple ve genel açıdan baktığımızda Abdullah Gül net bir şekilde aday olmayacaktır."

GÜL NEDEN ADAY OLMUYOR?
Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde “kapısı herkese açık, birleştirici” bir görev yaptıktan sonra bundan sonraki dönemde kendisine farklı bir kulvar çizmek istediği anlaşılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu imajıyla ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.

HUBER’DEN TAŞINIYOR

Çankaya Köşkü’nden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’na ait İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’ne yerleşen Gül’ün buradan kendi evine taşınmak üzere olduğu öğrenildi. Gül’ün yakın çevresi, “Taşınmanın belki bir kaç güne kadar tamamlanacağını” söyledi. Gül, taşınma işlemi tamamlandıktan sonra çalışmalarını yeni ofisinde sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.