SUV araçlarda mayıs ayı şampiyonu belli oldu

SUV araçlarda mayıs ayı şampiyonu belli oldu

SUV araçlarda fiyatlar günden güne artarken, tüketiciler SUV araç fiyatlarınında indirim bekliyor. SUV otomobil kategorisinde 2021 yılı mayıs ayı şampiyonu Peugeot oldu.

SUV araç alanında mayıs ayı şampiyonu belli oldu. Peugeot ,2021'in  ilk 5 ayında toplam satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 büyüdü ve mayıs ayını "SUV pazarının lideri" olarak tamamladığını duyurdu.

 SUV'da Türkiye pazarındaki lirderliğini bırakmayan Peugeot, mayıs ayında ise "SUV pazarının lideri" oldu. Peugeot'nun SUV sınıfındaki temsilcileri Peugeot SUV 2008, Peugeot SUV 3008 ve Peugeot SUV 5008, geçen ay 1.971 adetlik toplam satışa ulaşarak yüzde 13,9 pazar payı elde etti. Şirket, bu sonuçla Türkiye pazarında hızla yükselen SUV sınıfında mayıs ayını zirvede tamamladı. Peugeot SUV 2008 ise hem mayısta hem de ilk 5 ay toplamında B-SUV pazarının en çok tercih edilen modeli olarak öne çıkarken, Peugeot SUV 2008, ocak-mayıs döneminde kendi sınıfında yüzde 17,4 pazar payı ile zirveye yükselerek birinci oldu.

SUV'DA LİDER OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç,"2020 sonunda SUV 3008 ve 5008 yenilenmişti. 2021 yılının başında ise yeni 208'i Türkiye pazarına sunduk. Peugeot markası olarak ilk 5 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17 büyüme gerçekleştirerek 16 bin 933 adede ulaştık. Bu dönemde hafif ticari araç modellerimizde de yüzde 96 gibi ciddi bir büyüme kaydettik. Öte yandan, binek ve toplam pazar payımız geçen yılın aynı dönemine göre bir miktar düştü. Bunun temel nedeni olarak küresel tedarik zincirinde yaşanan problemleri gösterebiliriz. Birçok marka gibi bizler de bu problemlerin etkisini gördük. Toplam satışlarda 3 bin 75 adetle yüzde 5,6 pazar payı elde ettik. SUV segmentindeki iddialı modellerimiz 2008, 3008 ve 5008 ise bu alanda bize liderliği getirdi. Mayıs ayında SUV segmentinde yüzde 13,9 pazar payıyla pazarın lider olduk. B-SUV segmentinde ise SUV 2008 modelimizle hem mayıs ayında hem de ocak-mayıs döneminde lider pozisyonda bulunuyoruz. Bu kadar zorlu bir senede SUV'larımız ile lider olmak bizim için çok değerli." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.