Sumak, koronavirüs için faydalı mı?

Sumak, koronavirüs için faydalı mı?

Koronavirüs salgınına yakalanmamak için sosyal medya hesaplarından birçok tavsiye paylaşılıyor. Bu anlamda son günlerin popüler bitkilerinden biri de sumak. Peki sumak, koronavirüs için faydalı mı?

Yemeklerde kullanılan bir baharat olan sumağın bakteriler üzerinde etkili olduğunu söyleyen Yeditepe Üniversitesinden Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada "Bu bitki ile Güneydoğu Anadolu Bölgemizde gargara yaparlar; ishalde, diş eti kanamalarının durdurulmasında kullanırlar. Polifenol bakımından zengin olan bu bitkinin mikroorganizmaları büzücü ve çoğalmasını engelleyici etkisi vardır. Dolayısıyla mikroorganizmaların rahat çalışmasını engeller. Mantık yürüttüğünüzde virüsün girişini engellemesi de söz konusu olabilir. Ancak bu konuda yapılmış bir çalışma ve bilimsel bir kanıt yok. Bakterileri öldürüyor ama virüsü öldürüp öldürmediği üzerinde çalışma yapılması gerekir" dedi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşilada sumağın aşırı tüketiminin kabızlığa sebep olabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.