Soylu: Konya'daki katliam istismar edilmeye çalışılıyor

Soylu: Konya'daki katliam istismar edilmeye çalışılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'daki silahlı saldırıyla ilgili, "Konya'daki bu katliam, bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgilli herhangi bir tarafı söz konusu değildir" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da aynı aileden 7 kişiye yönelik düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

"Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır" diyen Soylu, "Konya'daki bu katliam, bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgilli herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu, bu meseleye çekmek, bu saldırı kadar tehlikelidir" dedi.

11 yıllık bir husumet olduğunu belirten Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum