Sosyal medyayı karıştıran ekran yayını

Sosyal medyayı karıştıran ekran yayını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜRGEV'deki konuşması Malatya'daki şehit cenazesi töreniyle aynı saate denk gelince...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜRGEV'de katıldığı törenle, Malatya'da şehit olan 4 pilotun cenazesi aynı saate denk gelince haber kanalları ne yapacağını şaşırdı. Ekranlara yansıyan yayın ise sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotun cenazesi, bugün düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için bugün öğlen saatlerinde Malatya Havalimanında tören düzenlendi. Pilotların Türk bayrağına sarılı cenazesi, Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla tören alanına getirildi. Şehitlerin naaşının katafalka konulmasının ardından aile bireyleri, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

malatya-sehit-cenaze-toreni.jpg

15 DAKİKA SONRA EKRANLAR KARIŞTI

Şehit pilotlar için düzenlenen anma töreni başladıktan 15 dakika sonra haber kanallarını zora sokan bir durum yaşandı. Cenaze töreni devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreni başladı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve TSK'ya başsağlığı da diledi.

Ardından siyasi gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmaya başladı. Erdoğan'ın gündeminde 17-25 Aralık, Fethullah Gülen ve Parelel Yapı vardı ve arka arkaya sert açıklamalar yapıyordu. Erdoğan'ın konuşması ile şehitlerin cenaze töreni arasında kalan haber kanalları için işler bu dakikadan sonra karışmaya başladı. Ne Erdoğan'ın konuşmasından ne de cenaze töreninden vazgeçemeyen kanallar çözümü ekranlarını ikiye bölmekte buldu.

Sıkıntılı konuyu TRT Haber, CNN Türk, gibi kanallar, ikiye böldükleri ekranda her iki etkinliği de vererek çözmeye çalıştı. Habertürk gibi bazı kanallar bir cenaze törenine bir Erdoğan'ın konuşmasına bağlaranak durumu kurtarmaya çalıştı.

İzleyiciler bu duruma sosyal medyada tepki gösterdi. TRT Haber'in aynı anda hem şehitler için anma törenini hem de Türgev açılışını ekrana yansıtmasına tepkilerini TRT'yi TT listesine sokarak gösterdiler. 

erdoganin-turgev-konusmasi-sehit-cenaze-toreniyle-ayni-saate-denk-gelince-ekranlar-karisti.20150225151321.png

ERDOĞAN'IN PROGRAMININ SAATİ NEDEN DEĞİŞTİRİLMEDİ?

Ekran yayınlarını gören vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programının şehit cenazeleriyle aynı saate konulmasına tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.