Sobadan dram tüttü

Sobadan dram tüttü

Bacalarını temizletemedikleri için sobadan zehirlenen şehit ablası Havva Mert, eşi ve 4 çocuğu ile tedavi altına alındı. Aile reisi Hakan Mert, Çaresizim; iş istiyorum dedi

BACAYI TEMİZLETEMEDİ
Devle Mahallesi Apalılar Sokak Çalıkuşu apartmanında dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, 6 kişilik Mert ailesi, yaktıkları sobadan sızan Karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan ailenin reisi 38 yaşındaki Hakan Mert, 20 TL bulamadığı için bacayı temizletemediğini ifade ederken, ‘Çocuklarıma bir şey olsa idi yaşayamazdım’ dedi.
SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Yaktıkları sobadan zehirlenen baba Hakan Mert ile kızları 16 yaşındaki Gülümser ve 15 yaşındaki Hediye Numune Hastanesi Acil servisinde tedavi altına alındı. 5 aylık hamile olduğu öğrenilen anne Havva Mert ile oğulları 11 yaşındaki Tahsin ve 9 yaşındaki Recep Ali Mert Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesine kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
ANNE MERT ŞEHİT ABLASI
Acılı baba Hakan Mert, eşi ve çocukları ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederken, “Ben kendimden çok eşim ve çocuklarımı düşünüyorum. Eşimin kardeşi Ali Sözer, Bingöl Yeniyazı Karakolunda teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Bunun için zor günler yaşadı. Kızlarım lisede, oğullarım İlköğretim okulunda okuyor. Evim kira. Benim tek istediğim insanca yaşayacak bir iş” dedi.

Soba zehirlenmesi dramı ortaya çıkardı

20 TL bulamadıkları için evlerinin bacasını temizletemeyen 6 kişilik Mert ailesi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanede tedavi altına alındı.
YOKSULLUK GERÇEĞİ
Gerek hükümet yetkilileri gerek yerel idareciler, ‘Herkese her yere eşit hizmet götürdük, açta ve açıkta kimse yok’ deseler de madalyonun gerçek yönü anlatıldığı gibi değil. Bunun en canlı örneğini dün sabah saatlerinde 6 kişilik Mert ailesi sergiledi. Devle Mahallesi Apalılar Sokak Çalıkuşu Apartmanı’nda dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda yaktıkları sobadan sızan gazdan zehirlenen aileyi, sabah kahvaltı hazırlamak için erken kalkan anne kurtardı. Kendisinin ve çocuklarının halsiz olduğunu gören baba sadece ‘Acil aramalara açık’ olan cep telefonundan 112’yi arayarak durumu haber verdi.
ANNE 5. ÇOCUĞUNA HAMİLE
Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri evde yarı baygın buldukları 38 yaşındaki Hakan Mert, 40 yaşındaki eşi Havva Mert ile birlikte çocukları 16 yaşındaki Gülümser, 15 yaşındaki Hediye, 11 yaşındaki Tahsin ve 9 yaşındaki Recep Ali’yi ambulans ile Numune Hastanesi Acil Servisi’ne getirdi. Baba ile kızları burada tedavi altına alınırken, 5 aylık hamile olduğu öğrenilen anne ile iki oğlu ambulans ile Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Mert ailesi her iki hastanede tedavi altına alınırken ailenin yaşadığı dram ve içinde bulundukları durum Türkiye’nin acı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
BABANIN TEK İSTEDİĞİ İŞ
Tedavisinin tamamlanmasının ardından ayağa kalkan baba Hakan Mert, hastane önünde gözyaşlarını tutamazken, “Bir gün önce sobanın borularını temizledik ama binanın bacasını temizleyemedik. Baca temizleyicilerin istediği 20 TL’yi bulamayınca kendimiz temizlemeye çalıştık ve sobayı yeniden kurduk. Ancak sabaha karşı tüten soba hepimizi zehirledi” dedi. Kayalıpark arkasında seyyar satıcılık yaparak geçimini sağladığını ifade eden baba Hakan Mert, “Konya’da daha önce Doğumevi’nde güvenlikçi olarak çalışıyordum. Ancak firma değişince bizde işten çıktık. Daha sonra bulduğum her işte çalıştım. En son çalıştığım iş yeri krizden zarar görünce bizi çıkardığı gibi aylığımız bile vermedi. Kendim Arapça tercümanlığı yaptım, güvenlikçi sertifikam var. Doğalgaz tesisatçılığı, bilgisayar operatörlüğü gibi kurslara gittim. Hepsinden sertifikam var ama bir iş bulamadım” diye konuştu.
EŞİ HAVVA, ŞEHİT ABLASI
Hakan Mert, daha önce İstanbul’da özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını da dile getirirken, “1993 yılında eşimin kardeşi Ali Sözer, vatani görevini yaptığı Bingöl Yeniyazı Karakolunda teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Bu olaydan sonra eşim rahatsızlandığı için Konya’ya döndük. Daha sonra işsizlik yüzünden bu hale geldik. Her yere müracaat ettim. Benim tek gayem var eşim ve çocuklarıma insan gibi bakmak. Kızlarım lisede okuyor, oğullarım ilköğretim okulunda. Ben işsizsim. Eşim hamile. Evimin kirasını zor ödedim. Elektrik, su telefon parası duruyor. Ben eşimin Şehit ablası olduğunu söyleyerek kimseden ayrıcalık istemedim. Bunu söylerken bile utanırım. Ama en azından insanca yaşayacak ve çocuklarıma bakacak bir iş istiyorum” dedi.
ÇOK ZOR GÜNLER YAŞADIK
Evlerinde elle tutulacak tek bir eşyalarının bile olmamasına rağmen hallerine şükreden Mert ailesi, “Bizler kesinlikle kimseden bir şey talep etmedik. Allaha şükür başımız dik alnımız açık. Biz sadece babamıza sigortalı bir iş istiyoruz. Babamız şimdiye kadar çalıştığı işlerden hep takdir kazandı. Ancak yaşanan kriz bizi de etkiledi. Şimdiye kadar kimseden yardım istemedik. Kaymakamlık bile bizi zengin görmüş ve yardım edemezmiş. Bizim yaşadığım zenginlik ise fakirlik nasıl bir şey merak ediyoruz” diye konuştu.
HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Yaktıkları sobadan sızan gazdan zehirlendikleri için hastaneye kaldırılan ve yaşadıkları dram tesadüfen ortaya çıkan 6 kişilik Mert ailesine destek olmak isteyen hayırseverleri yardıma çağırıyoruz. Başta valilik olmak üzere kaymakamlık ve belediyelerin bu aileye yardım elini uzatmalarını arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra vakıflarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın da gereken yardım elini uzatacaklarını umut ediyoruz.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.