Şifa deposu: Kaya Tuzu

Şifa deposu: Kaya Tuzu

Kaya tuzundan yapılan gece lambaları, kalp rahatsızlığı, astım, bronşit ve nefes darlığına iyi geldiği gibi horlamayı da önlüyor. Tuzdan sabun ve yastık da üreten Ali Karaca, kaya tuzunun içerdiği mineraller sayesinde tam bir şifa deposu olduğunu söyledi

'Kaya tuzunun başkenti' olarak nitelendirilen Çankırı'da üretilen tuz lambası, sabunu ve yastığı, Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nda büyük ilgi gördü. Kaya tuzu standı, en fazla ziyaret edilen ve alışveriş yapılan bölümler arasında ilk sıralarda geldi. Kaya tuzu üreticisi emekli öğretmen Ali Karaca, yaklaşık 8 yıldır kaya tuzunu çıkarıp işlediğini belirtti. Karaca, “Fuarda en çok ilgiyi benim standım görüyor. İnsanlara ilginç geliyor. İnsanlar doğal ürünlere rağbet etmeye başladı. Katkı maddeli ürünler insan vücudunu çürüttü. Katkılı ürünler sağlığı tehdit ediyor. Ama bizim kaya tuzundan ürettiğimiz ürünler katkısız. Tabi kaya tuzunu çıkarmak kolay bir iş değil. Bazen bin ton patlatma içinden bir kilogram bile çıkmaz. Bazen damar denk geliyor. O damarları ayırıp değirmende çekerek satışa sunuyoruz. Rafine tuzlar işlemden geçiyor. Isıya girdiği için barındırdığı mineraller kayboluyor. Yani insana fayda etmiyor. Kaya tuzunda ise böyle durum yok. 80'in üzerinde mineral içeriyor. Doğal tuz, yemekleri bozmaz, lezzet verir ve hastalıklara yol açmaz. Dünya, sağlık için kaya tuzuna yöneliyor” diye konuştu.

LAMBA HAVANIN KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Kaya tuzunun, içerdiği minerallerle sağlık bakımından adeta bir mucize olarak nitelendirildiğini söyleyen Karaca, “Tuzdan lamba üretiyoruz. Lamba havanın kalitesini artırıyor. Tamamen kaya tuzundan yapılan bu gece lambalarının, evlerde yatak ve çocuk odalarında bulunması gerekiyor. Kalp rahatsızlığı, astım, bronşit, nefes darlığı ve horlama gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği, elektrikli aletlerin zararlı etkilerini önlediği bilinen kaya tuzundan yapılan gece lambaları, sağlıklı yaşam için çok gerekli. Havaya eksi iyon veriyor, nemi çekiyor, radyasyonu önlüyor. Çocukların algılama gücünü artırıyor” diye konuştu.

TUZDAN YASTIK VE SABUN YAPIYOR

Tuzdan sabun da ürettiklerini belirten Karaca, “Bu sabunlar, sedef, mantar, sivilce, egzama, saç dökülmesi ve koltuk altı ter kokusuna karşı iyi geliyor. Sabunlar bayanlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Cildi besliyor. Yalama tuzu da satıyoruz. Yalama tuzları çikolatadan daha faydalı. Ağızdaki mikropları öldürüyor. Balğam, öksürük ve benzeri hastalıkları da gideriyor. İnsanların tuza ihtiyacı var. Tuzsuz bir yaşam olmaz. Tuzu olmayan vücutta ameliyat bile yapamazsınız. Kaya tuzu, binbir derde deva” şeklinde konuştu. Tuzdan üretilen yastıkların da şifa verdiğini aktaran Karaca, “Yastık içindeki tuzu yanmaz tavada ısıtıyoruz. Sonra torbasına koyup ağrıyan yere uyguluyorsunuz. Bilek, ayak, bel ağrısına, boyun ve fıtığına iyi geliyor. Kaya tuzu tam bir şifa kaynağı” ifadelerini kullandı. Kaya tuzunun ayak kokusunu da giderdiğini söyleyen Karaca, “Ayak kokusuna çare bulamıyorlar. Kaya tuzu ayak kokusunu da ortadan kaldırıyor. Belli aralıklarla tuzlu suda ayağınızı yıkıyorsunuz. Ayaklar bir süre suda bekletiliyor. Tuzla yıkanan ayaklardan koku gidiyor. Ayaktaki mantarlar da yok oluyor” sözlerini kullandı.

MUSTAFA ÜNÜVAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.