Şiddetli kar yağışı ve soğuk hava geliyor

Şiddetli kar yağışı ve soğuk hava geliyor

Hafta sonundan itibaren Konyada etkisini gösteren yağışlı havanın bugün itibariyle etkisini artıracağı öğrenildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre önümüzdeki günlerde Konyayı şiddetli kar yağışı ve soğuk hava bekliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen yaptığı açıklamada, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin Konya ve çevre illerde etkisini sürdürdüğünü belirterek, “Bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve soğuk hava kütlesi ile birlikte Konya’da kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının bölgede Perşembe gününe kadar belirli aralıklarla etkili olması tahmin ediliyor. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları da -7, -8 derecelere kadar gerileyecek” ifadelerini kullandı. Şiddetli yağışın karayolu trafiğini de olumsuz etkileyeceğini ifade eden Ertuğrul Şen, kar yağışı ve buzlanmaya karşı vatandaşları ve ilgilileri dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyardı. Hafta sonu Konya’ya düşen yağış miktarlarıyla ilgili de bilgi veren Şen, Seydişehir’de metre kareye 56 kilogram,  Beyşehir’de metre kareye 40 kilogram, Konya merkezde ise metre kareye 15 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.
KAR, 4 İLÇEDE 21 KÖY YOLUNU KAPATTI
Konya İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri, mevsimin ilk kar mücadelesine başladı. Gece başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Konya’ya bağlı 4 ilçenin toplam 21 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan Ahırlı, Derebucak, Meram ve Seydişehir ilçelerinde İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri, çalışmalarına başladı. Çalışmalarda 4 greyder, 2 Man bıçaklı kar aracı ile bir akaryakıt kamyonu hizmet veriyor. Mevsimin ilk karını sevinçle karşıladıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Günaydın, “Kış mevsimi gelmeden İl Özel İdare olarak karla mücadele ekiplerimizi hazırlamıştık. Araçların bakımları yapılarak göreve hazır bir halde bekliyordu. Bugün itibariyle Kaymakamlıklardan gelen kapalı köy yollarının açılması için ekiplerimiz çalışmalara başladı. 4 ekibimiz ilçelerde hizmet veriyor. Köylülerimiz mağdur olmadan en kısa zamanda köy yoları açılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.