SGK Müdürü Yavuz’dan Sosyal Güvenlik Haftası mesajı

SGK Müdürü Yavuz’dan Sosyal Güvenlik Haftası mesajı

Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, "insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız"

Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, “Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz bu yıl 16’ncısı kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Kayıt dışı istihdama değinen Yavuz, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. İl Müdürlüklerimizde görevli arkadaşlarımızın da gayretiyle hep birlikte çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla iş birliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz” dedi. Kayıtlı istihdamın yaymak istediklerini belirten Yavuz, “Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik vererek bu süreçte yüzde 50'lerde olan kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 30'lara kadar düşmüştür” dile getirdi.

ALİ GÖZEN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.