Selva Makarnadan Lezzet Şöleni

Selva Makarnadan Lezzet Şöleni

Makarnanın ana yemek olarak algılanması ve Türk mutfağına uygun makarna yemekleri konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapan Selva, 40tan fazla tarifi kamuoyuyla paylaştı.

Ortaköy Feriye Lokantası’nda gerçekleşen basın toplantısına Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Akman, Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydar, Türk Mutfak Vakfı Genel Müdürü Hilal Nuhoğlu, şirket yöneticileri ve kalabalık bir gazeteci topluluğu katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydar ve Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, Selva Makarna’nın yeniliklerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, krizin makarna tüketimini arttırmadığını, krizde makarnaya kaymanın söz konusu olmadığını söyledi. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş şunları söyledi: “Araştırma yaptığımızda inanamadığımız sonuçlarla karşılaştık. Bu sonuçlardan bir tanesi de, bizim bildiğimiz gibi makarna fakir yemeği değil. Türkiye'de gelir grupları bakımından 'A' grubundan 'E' grubuna kadar Türkiye'yi ayırdığımızda ortalamada 1 kilogramın altına düşüyor 'E' grubu tüketicisi, makarna tüketmiyor bu grup. Makarnayı tüketen grup 'A' grubu dediğimiz üst grup. Dolayısıyla özellikle kriz dönemlerinde söylendiği gibi makarnaya çok ciddi bir yönelme, çok ciddi bir kayma söz konusu değil.”
"CİROMUZU 82 MİLYON YTL ÖNGÖRÜYORUZ"
Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydar, şirketin 2007 yılı yurt içi cirosunun 40 milyon YTL olduğunu bu yıl ise bu rakamı 82 milyon YTL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Selva'nın pazar payına ve ihracat rakamlarına da değinen Baydar, şöyle konuştu: “Türkiye pazarında paket bazında yüzde 7,5’lik pazar payımız var. Türkiye pazarında 3. büyük markayız. 2007 yılında 19 milyon 750 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2008 yılı şu ana kadar ise, 30 milyon dolara yakın kapatma bekliyoruz. Dünyada 13 milyon ton makarna üretiliyor. Bunun 3 milyon tonu ithal ve ihraç edilmiş. Bu 3 milyonun 1,5 milyon tonunu İtalya yapıyor. 200 bin tonunu ise Türkiye yapıyor. Dünyada makarna ihracatının 2. büyük ülkesi Türkiyedir. Selva ise Türkiye'nin makarna ihracatının yüzde 14'ünü yapmaktadır. Geçen yıl itibariyle Türkiye'nin en büyük makarna ve durum buğdayı ihracatçısı olmuştur. Büyük ihtimalle 500 büyük sanayi firmasının içerisine gireceğimizi düşünüyoruz.”
Osman Baydar, şu ana kadar hayata geçirdikleri 16 milyon dolarlık sabit yatırımlarının yanı sıra AR-GE çalışmalarına da 2 milyon dolar ayırdıklarını ve gelecek dönemde de 6 milyon dolarlık yatırım planladıklarını bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.