Selçuk’tan işbirliği

Selçuk’tan işbirliği

SÜ ile Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında, SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde ‘Yönetim Organizasyon’, ‘Muhasebe ve Denetim’ ve ‘Uluslararası Ticaret’ tezsiz yüksek lisans programı açılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalan

Yeterli başvuru sayısı sağlanması hâlinde açılacak programlarda, Antalya SMMMO ile Oda’nın içinde bulunduğu Akdeniz Odaları Platformuna kayıtlı üye, stajyer, stajyerliğini tamamlamış meslek mensubu aday ile aday stajyerler eğitim görebilecek.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, ‘Antalya SMMMO Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İş Birliği Protokolü’ ile üniversite olarak gerçekleştirdikleri protokollere bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Selçuk Üniversitesinin bölge ve Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Bugün imzaladığımız protokol de bölgenin önemli üniversitelerinden birisi olduğumuzu kanıtlayan bir protokol. Sunmuş olduğumuz eğitim kalitesi ve aynı zamanda bölgenin talep ve sorunlarına yönelik yapmış olduğumuz bilimsel çalışmalar karşılık buldukça bu tür protokollerimiz devam edecek. Antalya SMMMO Başkanımızın şahsında tüm yönetimi ve ekibine, Selçuk Üniversitesinin eğitim kalitesine değer verdikleri, güvendikleri ve bu protokole imza attıkları için teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.Antalya SMMMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ise Oda olarak eğitimin her alanında yer aldıklarını belirtti. Mesleklerinin gereği olarak sürekli eğitim alma zorunluluğunda olduklarını aktaran Çavdar, “Kendimizi yenilemek, geliştirmek durumundayız. Dünyanın gelişmiş olduğu bu dönemde, pandemiyle birlikte aksaklıklar olsa da uzaktan eğitim modeliyle eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede işler ve ekonomik çarklar da durmuyor. Antalya SMMMO olarak da bu çarkların içinde hem kentimize hem de ülkemize sorumluluğumuz gereği katkı sunmak zorundayız. Sunmaya da devam edeceğiz. Oda olarak üniversite ayrımı yapmıyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar bizlerle irtibata geçti. Bu bir tercih değil, tüm üniversitelerimize güveniyoruz. Bizim için tüm üniversitelerimizdeki hocalarımız ülkeye kattıklarıyla çok değerli, kıymetli. Buradaki tek tercihimiz; Selçuk Üniversitesinin bu işi bizlerle birlikte daha iyi yürüteceğine inanmamız ve güvenmemizdir. Bugün sizlerle beraberiz. Bu iş birliği için Rektörümüzün şahsında tüm öğretim elemanlarına, tüm Selçuk Üniversitesine teşekkür ediyor; protokolümüzün hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aksoy ve Çavdar, tezsiz yüksek lisans programları ve eğitim iş birliğine yönelik protokolü imzaladı. Protokol törenine, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu, Antalya SMMMO Sekreteri Sacittin Hancıoğlu ve Oda Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yunus Ceran ile Prof. Dr. Muhammet Bezirci eşlik etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.