Selçuk’ta hukuk gelişecek

Selçuk’ta hukuk gelişecek
İsveç'te bulunan Raoul Wallenberg Enstitüsü ve Akademik Kapasite Geliştirme Merkezi'nin Türkiye Temsilcisi Angela Lenn, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir'i makamında ziyaret etti.
 Lenn, ziyarette, uluslararası insan hakları hukuku ile evrensel hukuk değerlerini akademik çalışmalarla geliştirerek, güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. 
SÜ ile bu alanda önemli çalışmalar gerçekleştireceklerine inandıklarını belirten Lenn, ''Türklerin misafirperverliğini önceden duydum. Konya ziyaretiyle de yakından görme olanağı buldum. Türkiye'deki bazı eğitim kurumlarıyla son derece iyi bir ilişki içindeyiz. SÜ de Türkiye'nin yükseköğretimde en önemli eğitim kurumları arasında yer alıyor. SÜ ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunup, birlikte akademik çalışmalar gerçekleştireceğiz'' dedi. 
Raoul Wallenberg Enstitüsü ve Akademik Kapasite Geliştirme Merkezi ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Şefik Bilir ise, uluslararası alanda birçok önemli işbirliği anlaşmaları yaptıklarını, insan hakları konusunda SÜ Hukuk Fakültesi öncülüğünde önemli projeler üreteceklerine inandıklarını bildirdi. 
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı ise, insan haklarına ilişkin evrensel değerleri yükseltmeyi amaçladıklarını kaydetti. 
Türkiye'nin AB üyelik sürecinde demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları gibi evrensel konular gittikçe önem kazandığına dikkat çeken, Ulukapı, kendilerinin fakültenin bu konudaki profilini daha da geliştirmeyi arzuladıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.