Selçuklu'nun yıldızı ışıldıyor

Selçuklu'nun yıldızı ışıldıyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Kalkınma yerelden başlar. Biz, yatırımı sadece fiziksel anlamda yapmıyoruz. Selçuklu'da yaşayan vatandaşlarımızı ve gençlerimizi de geleceğe hazırlıyoruz” dedi

Selçuklu Belediyesi'nin yıldızının her geçen gün daha da parladığını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Kalkınma yerelden başlar. Biz, yatırımı sadece fiziksel anlamda yapmıyoruz. Selçuklu'da yaşayan vatandaşlarımızı ve gençlerimizi de geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

3-3.jpg

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)’de düzenlediği basın toplantısıyla 3 yılın değerlendirmesini yaptı.  Düzenlenen değerlendirme toplantısına Başkan Pekyatırmacı’nın yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Ahmet Sorgun, Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuklu Mahalle muhtarları katıldı.

 ŞİKAYETÇİ OLMADIK BAHANELERE SIĞINMADIK

“Rabbime şükrediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, müstesna bir ekiple millete hizmet ettiklerini dile getirdi. Pekyatırmacı, “Cumhur Reisimiz Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Fahrettin koca olmak üzere tüm bakanlarımızın yönetiminde, Genel Başkan Yardımcımızdan tüm milletvekillerimize, Valimizden tüm bürokratlarımıza, il başkanımızdan ilçe başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, Büyükşehir belediye başkanımızdan tüm ilçe belediye başkanlarımıza, muhtarlarımızdan tüm mahalle başkanlarımıza ve canla başla çalışan tüm mesai arkadaşlarımıza varıncaya kadar böyle müstesna bir toplulukla birlikte halkımıza, milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi nasip ettiği için binlerce kez şükür ediyorum, Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin diye de dua ediyorum. 2019 yılında hizmet görevini üstlenmiş olduk. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde yüzde 67,51 oy oranıyla Selçuklu‘da yaşayan hemşerilerimizin büyük destek ve katkıları ile beş yıllık süre için hizmet görevini üstlenmiş olduk.  Gönül belediyeciliği ilkesiyle bahanelere sığınmadan çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Selçuklu’da yaşayan hemşehrilerimize kısa sürede kaliteli hizmet sunmaktır. Pandemi sürecinde yatırımlarımız aksamadı. Süreci en az olumsuzlukla tamamladık. Şikayetçi olmadık. Kalkınmanın yerelden başladığına inanıyoruz. İnsanımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Selçuklu ilçemiz 683 bin nüfusuyla Türkiye’de en büyük 13. ilçe durumunda. Selçuklu’nun yıldızı parlıyor, parlamaya devam edecek” dedi.

whatsapp-image-2022-05-16-at-15-34-33.jpeg

BÜTÇEMİZ 1 MİLYAR 161 MİLYON TL OLDU

Kurumsal yapılarında da değişikliklerin yaşandığını kaydeden Pekyatırmacı, “2019 yılında 2 bin 175 çalışanla hizmet verirken,  bugün itibariyle 2 bin 610 kişiyle hizmet veriyoruz. 2019 yılında 545 milyon olan bütçemiz bu yıl 1 milyar 161 milyon TL olarak belirlendi. Müdürlük sayımız 33’e yükseldi. Makine parkımızı güçlendirdik. Toplam 134 milyon TL’lik yatırımla 19 iş makinesi, 80 kamyon çekici kamyonet ve pikap ve 50 adet park bahçe ekipmanı alarak makina parkımızı güçlendirdik. Şu an 400 makina ve 85 iş makinesi ile hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

3-6.jpg

TOPLAM YATIRIM MALİYETİ 491 MİLYON 293 BİN TL

36 aylık süre zarfında 36 eserin yapımını gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Pekyatırmacı, “Büyük kısmı tamamlandı ve hizmete açıldı. İlçemizin yaşam kalitesini yükseltiyoruz. 491 milyon 293 bin TL’yi buldu 36 yatırımın toplam maliyeti. Ayrıca 2019-2022 yılları arasında asfalt çalışmalarına da önem verdik. Merkezde altyapısı tamamlanmamış yol kalmayacak. Araç filomuz gelişiyor”  diye konuştu.

SADECE FİZİKİ YATIRIMLAR YETMEZ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece fiziki yatırımlar yetmez. Her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda en önemli başlıklardan biri de kültür, sanat ve eğitim. SEDEP ile başlanılan çalışmalarımız geliştiriliyor. 2019-2022 tarihleri arasında 16 bin 74 öğrencimiz Çocuk Kütüphanemizden yararlandı. Sille Tabiat Okulumuzdan 6 bin 144 çocuğumuz yararlandı. Trafik eğitim parkımızdan 3 yılda 13 bin 389 öğrencimiz faydalandı. ‘3. sınıflar yüzme öğreniyor’ projesi kapsamında 5 bin 238 öğrencimize yüzme becerisi kazandırdık. Uzaktan eğitim merkezlerimizden imkanı olmayan 150 öğrencimiz günlük şekilde yararlandı. Yayın hayatına yeni eserler kazandırdık. Kültürel anlamda çok sayıda organizasyona da imza attık. Arabalı sinema etkinliği yaptık. 4 bin sağlıkçımıza moral gecesi düzenledik. Türkiye’nin en kapsamlı çocuk festivaline ev sahipliği yaptık. 535 bin 118 kişi düzenlediğimiz festivale katıldı. Çok sayıda yarışma düzenledik. Müzelerimiz çok yoğun ilgi gördü. 482 bin 237 kişi müzelerimizi gezdi. Kütüphanesiz okul kalmasın diye çalışıyoruz. Görev süremiz içinde okullarımıza 39 yeni kütüphane kazandırdık. Selçuklu Sanat Akademisi, yeni bir marka oldu. 11 farklı kursta 508 öğrencimiz şuana kadar hizmet aldı.”

3-8.jpg

GENÇ OLMAK SELÇUKLU’DA GÜZEL

Pekyatırmacı, “Selçuklu Gençlik Mobil uygulamamız hayata geçti. Gençlerimize bir telefon kadar yakınız. Bu uygulama birçok avantajı bir arada bulunduruyor. Genç olmak Selçuklu’da güzel. Selçuklu Gençlik Zirvesini yaptık. Selçuklu Gençlik Kış etkinliğini yaptık. Gençlik buluşmaları programını icra ettik. Farkındalık projelerimiz oldu. Sıfır atık meclisimizi kurduk. Platformumuzun 6 bin 500 çevre gönüllüsü bulunuyor. 210 bin kişiye sıfır atık konusunda bilgilendirme yapıldı. Fikri ve projesi olan herkese kapımız açık. Projelere destek veriyoruz” dedi.

 

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum