Selçuklu Fen Lisesi’nden  Macaristan çıkartması

Selçuklu Fen Lisesi’nden Macaristan çıkartması

Selçuklu Fen Lisesi’nden bir grup öğretmen Macaristan’da STEM eğitimi aldı. 2020 yılı Nisan ayında İtalya ve Haziran ayında ki İspanya hareketliliğinde ise STEM işbaşı ve gözlem amaçlı ziyaret gerçekleştirecekler.

Selçuklu Fen Lisesi öğretmenleri hazırladıkları “STEM ile Mühendislik Fakülteleri ve Sanayi İçin Mucitler Yetiştirme” adlı K100 Erasmus+ Projesi kapsamında 15-22 Kasım 2019 tarihleri arasında Macaristan’a gittiler. Budapeşte ve şehirlerinde bulunan üniversite ve diğer tipteki eğitim kurumlarında STEM eğitimi aldılar. Projeye; Okul Müdürü Mustafa Aydın, İngilizce Öğretmeni Eyüp Harmancı, Kimya Öğretmeni Üzeyir Dektaş, Fizik Öğretmeni Kamil Karademir, Matematik Öğretmeni Ramazan Koçak Ve Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni Ahmet Korkmaz katıldı. Proje kapsamında yapılan gezi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Aydın, projenin üç aşamada gerçekleşeceğini belirtti. Aydın, projenin birinci aşamasında Macaristan’da STEM eğitimi aldıklarını, ikinci ve üçüncü aşamasında da Nisan ayında İtalya’nın Palermo şehrinde ve Haziran ayında İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunan değişik tipteki eğitim kurumlarında iş başı ve gözlemde bulunacaklarını ifade etti.

DÖRT ÖNEMLİ DİSİPLİN: STEM

Bir öğretim modeli olarak tanımlanan STEM eğitimini fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesi ve bilişim teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılması ile oluşan yeni bir eğitim metodu şeklinde tanımlayan Ahmet Korkmaz, bu metodun ülkemizde yeni olmasına rağmen başta Avrupa ülkeleri, ABD ve Uzakdoğu ülkelerinde etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti. Tüm bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Korkmaz, STEM’in, öğrencilere günlük yaşamda karşılaştığı problemleri çözebilmek için de matematik gerektirdiğini söyleyerek, kişilerin sorunlar karşısında farklı düşünmelerini ve problemlere yeni çözüm yolları arama kabiliyetlerini artırmalarını sağlayacak bir yaklaşım olduğunu da vurguladı. Projede görevli Öğretmenler Türkiye ve Macaristan tarihi acısından önemli olan Zigetvar Şehri ve Kalesi, Budin Kalesi, Pech, Keszthely, Sümeq şehirlerini, Kanuni Sultan Süleyman Türbesi, Türk-Macar Dostluk Parkı ve Gülbaba Türbesini de ziyaret etti. Projeye katılan Selçuklu Fen Lisesi Öğretmenleri elde ettikleri bilgileri ve kazandıkları tecrübeleri kendi okul öğretmenleri ve diğer okullardaki öğretmenlerle paylaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ

13-4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.