Selçuk Üniversitesi’nden Afrin’e destek

Selçuk Üniversitesi’nden Afrin’e destek

Afrin bölgesinde incelemede bulunduklarını söyleyen SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Üniversitemiz adına bölge için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Afrin’e destek ziyaretinde bulunan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, STK temsilcisi Uzm. Sosyolog Zehra Betül Şişman ve beraberindeki heyet ile Üniversitemiz adına bölgede eğitim, malzeme ve teknik destek sağlamak adına neler yapılabileceği sorusuna cevap aradılar.

Afrin bölgesinde incelemede bulunduklarını söyleyen SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Üniversitemiz adına bölge için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin Afrin bölgesinde en iyi şekilde hizmet verdiğini dile getiren SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi ise izlenimlerini şöyle aktardı: “Köyün yarısını Türkiye’de, yarısını Suriye’de bırakan, toprakları bölen ve adına sınır denilen şeyin kalplerde hiç olmadığını gördük. Evet; Kürt, Türk, Arap aynı şehirde yaşıyor. Ülkem herkese eşit ve olabildiğince iyi şartlarda sağlık hizmeti sunuyor. Hatay İl Sağlık Müdürlüğünde ‘Suriye Görev Gücü Şubesi’ var. Sağlıkçılarımız sistemli ve etkin bir şekilde çalışıyor. 700 bin nüfuslu 7 ilçeli Afrin ile Cinderes’te ve sınırın öte tarafında pek çok merkezde bir ‘sağlık sistemi’ oluşturuyor. Gebe takip ve izleminden aşılama çalışmalarına, halk sağlığını ilgilendiren suların temizliğine kadar pek çok hizmet düzenli bir şekilde veriliyor. Bölgede Sivil Toplum Kuruluşları, Dünya Doktorları aktif olarak çalışıyor. Cinderes, Afrin’in büyük bir ilçesi. Sağlık hizmetini yakınlaştırmak için bir Sağlık Merkezi kurulmuş. Tüm ana branşlarda poliklinikler hasta kabul ediyor. İçeride bir de psikososyal destek ünitesi var.”

Millî Savunma Bakanlığımızın güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara hizmet için kurduğu Acil Yardım Hastanesi ve fedakâr çalışanlarının da her türlü müdahaleyi yapabilecek bir şekilde görevlerinin başında yer aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Acil Yardım Hastanesi, Afrin Hastanesi poliklinik ve servis hizmetleri sunuyor. Ameliyathanelerinin yanı sıra laboratuvarları ile de halkın sağlık ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Kovid hastaları filyasyon ekipleriyle takip ediliyor, PCR testleri yapılıyor ve hijyen eğitimleri veriliyor.” diye konuştu.  Türkiye’nin bölgede tam desteğini gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Biz Afrin’de devletimizin gücünü gördük. Bayrağımızın tüm şehirde olduğunu, halkın ve özellikle çocukların ülkemize sevgisini gördük. Hastaların devletimize minnettarlığını gördük. Biz Afrin’de devletimizin tarihinden aldığı büyük sorumlulukla vicdani tüm vazifelerini titizlikle yaptığını gördük. Biz burada bilgili, deneyimli, iyi eğitimli sağlıkçısı, askeri, polisi, gönüllüsü ile devletin tüm kurumlarının birlikte hareket ettiğinde neler yapabileceğimizi gördük. Bir sahra hastanesi kurulacağında ya da bir müdahale söz konusu olduğunda hep birlikte ve hızlı bir koordinasyonla üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olmadığını gördük. Şimdi içerideki kavgaların dozunu düşürerek dışarıda fedakârca çalışan askerimiz, polisimiz, sağlıkçımız, gönüllümüzle tam destek zamanı.” ifadelerini kullandı. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR 

“Afrin’de Üniversitemiz adına bölge de çalışan bir STK ile iş birliği yaparak eğitim, malzeme ve teknik destek sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten, Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne, Suriye Görev Gücü’ne, Afrin Meclis Başkanlığına, yolda güvenliğimizi sağlayan güvenlik güçlerimize, sağlıkçılarımıza, AFAD ve UMKE ekibine teşekkür ettiklerini belirtti. İsimlerini yazsam itiraz ederler. ‘İsmimizin önemi yok’ derler. Öyle kahramanlar, öyle farklı insanlar. İsimsiz, reklamsız ve belki varlıklarından bile haberdar olmadığımız kahramanlarımıza sonsuz minnet duygularımızı ifade etmek isterim.” diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.