Selçuk Üniversitesi ve KTÜN'de online sınav talebi

Selçuk Üniversitesi ve KTÜN'de online sınav talebi

Yoğun kar yağışının ardından pek çok üniversite bütünleme sınavlarını online yapma kararı alırken Selçuk Üniversitesi'nin sınavları yüz yüze yapacağını duyurması öğrencilerce tepkiyle karşılandı

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı eğitimi de sekteye uğrattı. Yoğun kar yağışının ardından pek çok üniversite dönem sonu yapılacak bütünleme sınavlarını uzaktan online yöntemlerle yapma kararı aldı. En son Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden yapılan açıklama ile bütünleme sınavlarının online olacağını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Sevgili NEÜ’lüler! Final sınavlarımızı sizi düşünerek online hale getirdik. Sıkı giyinin, üşütmeyin, iyi çalışın! Başarılar diliyorum” ifadeleri ile duyurdu. Fakat Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi yoğun kar yağışından ötürü sadece sınav tarihlerini ertelendiğini duyurdu. Selçuk Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yoğun kar yağışı nedeniyle, 24.01.2022 tarihinde başlaması gereken ve yüz yüze yapılacak olan bütünleme sınav tarihleri, 31.01.2022 tarihinde başlamak üzere ertelenmiştir.” Öğrenciler sınavların online olarak yapılmasını talebinde bulundu.

ERTELEME DEĞİL, ONLİNE SINAV İSTİYORUZ

Üniversite öğrencileri konu ile ilgili mağduriyetlerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Twitter üzerinden gündem olan ‘#süvektünbütonline’ hashtagi ise dikkat çekti. Yoğun kar yağışı ile ulaşımın olumsuz etkilendiğini dile getiren öğrenciler ayrıca artış gösteren Covid-19 vakalarına vurgu yaptı. Selçuk Üniversitesi’nden konu ile ilgili bir açıklama yapılmazken öğrenciler, yüz yüze yapılacak sınavların büyük bir mağduriyet doğuracağını belirtti. Selçuk ve Konya Teknik Üniversite öğrencileri, Necmettin Erbakan Üniversite’sinin online kararı almasına karşın kendi üniversitelerinin sınavları erteleme kararına ise tepki gösterdi.

ÖGRENCİLER İSYAN ETTİ

Selçuk ve Konya Teknik Üniversiteleri sınavların yüz yüze olacağına tepkilerini sosyal medya üzerinden attıkları tweetler ile gündeme getirdi. Öğrenciler tarafından atılan bazı tweetler şu şekilde: “Dönem başından beri memleketine gidememiş öğrenciler var. İnsanlar ailelerini göremeden bahar dönemine geçecek. Bütünlemeler için gelen öğrenciler, sınavların ertelendiğini yoldayken veya Konya’ya geldiklerinde öğrendi. Sınavları ertelenen öğrenciler geri dönüp bir daha nasıl gelsin? Otobüs biletleri zaten çok pahalı ve öğrenciler iki kere aynı masrafı yapmış olacak. Bütünlemeleri bekleyip iki haftadır şehirden ayrılmayan öğrenciler var. Onlar şimdi bir hafta daha bekleyecek. Ertelemek çözüm değil. Sınavların online olması gerekiyor. Sınav tarihleri hazırlanırken hiç hava durumuna bakılmıyor mu? Çoğu kişi 1 ders sınavı için bu kadar mağduriyet yaşayacak.” “Memleketimizde yollar kapalı. Kar halen yağıyor. Sınav haftası da sağanak kar devam edecek. Ulaşım imkansız hale gelecek. Sınavlara gelemeyiz. Lütfen sesimizi duyun.” “Online olması için illa kampüse çığ mı düşecek? Öğrencilerin sesini duymalısınız.” “Necmettin Erbakan Üniversitesi hava koşullarından dolayı online kararı aldı. Biz halen neyi bekliyoruz? Büte geleceğiz diye donarak can mı verelim?” “Kampüs içindeki kar temizleniyormuş. Bu neye yarayacak? Öğrenciler şehir dışından o yolları nasıl geleceğini düşünürken, kampüs içi ulaşım kenarda dursun. Mevcut hava koşullarının getirdiği tehlike göz ardı edilmemeli. Lütfen biraz öğrencilerinizi düşünün.”

EYYÜB KARAKUZU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum