Selçuk Üniversitesi tecrübesini paylaşacak

Selçuk Üniversitesi tecrübesini paylaşacak

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Anadolu Projesinin Tanıtım Toplantısına katıldı

Proje kapsamında Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi, bilgi ve tecrübelerini Bitlis Eren Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi ile paylaşacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da katıldı. Proje ile yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversiteler, araştırma altyapısı bakımından daha gelişmiş, kıdemli üniversiteler ile eşleştirildi. Yükseköğretimde ilk kez uygulanacak proje ile genç üniversitelerin, belirlenen bazı alanlardaki gelişimlerinin diğer üniversitelerce desteklenmesi planlanıyor. Proje kapsamındaki ön çalışmalar neticesinde, genç ve kıdemli üniversiteler arasında eşleştirme protokolleri imzalanarak; eşleştirmelerin alanları, niteliği, öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliği, eğitim ve öğretim, Ar-Ge ve proje alanlarında yapılacak iş birliğine dair genel çerçeve belirlendi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK

YÖK Anadolu Projesi'nde 12 kıdemli üniversitenin öğretim üyeleri, 2006'dan sonra kurulan 15 genç üniversitenin çeşitli bölümlerdeki öğrencilerine ders verecek ve araştırma alanlarında danışmanlık yaparak yol gösterecek. Üniversiteler, araştırma altyapılarını ve kütüphane olanaklarını birbirlerine açacak. Proje ile lisansta olduğu gibi yüksek lisans ve doktora seviyesindeki genç akademisyenlere de önemli imkanlar sağlanacak. Üniversitelerin "açık bilim-açık erişim" ve uzaktan eğitim olanakları da salgın döneminde projenin yürütülmesinde kolaylık sağlayacak. Genç üniversiteler; Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Erzincan Binali Yıldırım, Hakkâri, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Siirt ve Şırnak üniversiteleri, kıdemli üniversiteler ise Ankara, Bursa Uludağ, Çukurova, Ege, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Orta Doğu Teknik ve Selçuk üniversiteleri olarak belirlendi. Proje kapsamında Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi, bilgi ve tecrübelerini Bitlis Eren Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi ile paylaşacak.

“İŞ BİRLİĞİ YENİ UFUKLAR AÇACAK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, YÖK Anadolu Projesiyle 2006’dan sonra kurulan yükseköğretim kurumları arasından seçilen 15 genç üniversiteye, aralarında Selçuk Üniversitesinin de bulunduğu, geleneği oturmuş üniversitelerin insan kaynakları ve altyapısından yararlanma imkânı sunulduğunu söyledi. Öğrencileri için bütün imkânlarını seferber etmekten kaçınmayan Selçuk Üniversitesinin, bundan böyle Bitlis Eren Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi ile de iş birliği yapacağını belirten Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Belirlenecek alanlarda ortak yayın ve projeler yürütülecek, akademisyenlerimiz birikimlerini meslektaşları ve öğrencilerle paylaşabilecek. Bu birlikteliğin bizler için de yeni ufuklar açacağından eminim. Çünkü birlikten güç doğar. Bu güçle, gençlerimize daha güzel yarınlar bırakabileceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.