Selçuk eğitimde ilk 4’e girdi

Selçuk eğitimde ilk 4’e girdi

Selçuk Üniversitesi, dünyanın önde gelen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’ın (THE) yaptığı araştırmaya göre “Kaliteli Eğitim” başlığında dünyada 100+ bandında yer aldı

 “Eğitim Kalitesi” alanında Türkiye’den değerlendirmeye alınan 50 üniversite arasında ise ilk 4’te bulunuyor. THE, dünyayı etkileyen temel 17 sorunu ve bunlara çözüm olarak önerdiği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerine yaptığı araştırma sonuçlarını yayımladı. Araştırma kapsamında, dünyadan bin 406 üniversite değerlendirmeye alındı.

Selçuk Üniversitesi, THE’nın değerlendirmesine göre Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan “Kaliteli Eğitim”de dünya sıralamasında 100+ bandında yükselişini sürdürürken “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlığında ise dünyada 201+ bandında yer aldı.

Selçuk Üniversitesi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve “İklim Eylemi” başlıklarında da 401+ bandında ilerleme kaydetti. THE’nın etki sıralaması ile Selçuk Üniversitesi, bilimsel çalışmaların yanında dünyanın temel sorunlarına farkındalık oluşturma, çözüm üretme, aksiyona geçme noktalarında ulusal ve uluslararası görevler üstlendiğini göstererek başarılı yükselişine devam etti. Selçuk Üniversitesi, THE Impact Ranking 2022 Türkiye’den değerlendirmeye alınan 50 üniversite arasında ise “Eğitim Kalitesi” alanında ilk 4’ te yer aldı.

THE’NIN ETKİ SIRALAMALARI DEĞERLENDİRMESİ

THE, 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmalarıyla dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında bulunuyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.

THE tarafından yapılan Etki Sıralaması ise kurumların BM’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni gerçekleştirmedeki başarısına dayalı olarak üniversitelerin toplum üzerindeki etkisini ele alıyor. Sıralamada üniversitelerin 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda eğitim alanındaki çalışmaları, yenilikçi projeleri ve topluma yönelik katkıları değerlendiriliyor.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.