Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Şehit babası İDAM geri gelsin istiyor

Şehit babası İDAM geri gelsin istiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesinin birlikte kazandırdığı “Muhsin Kiremitçi” Prestij Caddesinin açılışı yapıldı.

3 Milyon lira tutarındaki proje 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

İlçe Emniyet, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muhsin Kiremitçi Fen Lisesinin bulunduğu caddeye Seydişehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Darbe girişimde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Seydişehir’ li Muhsin Kiremitçi’ nin ismi verilmişti.

PRESTİJ CADDESİ

Kısa sürede tamamlanan, görsel güzelliği ve alt yapısı ile örnek bir cadde olan 630 metre uzunluğunda.

Bağlantı yollarıyla birlikte toplam 18 bin metrekare sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilen caddeye, 5 bin 500 metre bordür, 3 Bin 500 metrekare parke taşı döşendi.

Bu çalışmalara ilave olarak İki bin 500 metrekare peyzaj alanı, bin 200 metrekare bisiklet yolu yapıldı.

Cadde güller ve ıhlamur ağaçlarıyla donatıldı.

Hatırlanacağı üzere Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda Komiser Yardımcısı 28 yaşındaki Muhsin Kiremitçi, şehit olmuştu.

DAVANIN KARAR GÜNÜNDE AÇILDI

15 Temmuz darbe girişiminin en kapsamlı davalarından Akıncı Üssü davasında açıklanan kararda, Darbe girişimine katılan sivil imamlar ve Ankara'yı bombalayan pilotlar 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Prestij caddesi olan ve Seydişehir’ in marka değerine önemli katkı yapacak caddenin açılışı “Akıncı Üssünün bombalanması” davasının karar gününe denk gelmesi ile ayrı bir önem kazandı.

İDAM GERİ GETİRİLSİN

Caddenin açılışında çok zor ve kısa bir konuşma yapan Muhsin Kiremit’ çinin babası Hüseyin Kiremitçi, gözyaşlarına hakim olamadan “İdam geri getirilsin” çağrısı yaptı.

Acılı baba,

"Akıncı Üssü davasında hainlerden kimine 79 kez, kimine 45'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yüz defa ağırlaştırılmış müebbet de verseler olmaz. Ben kesinlikle hakkımı helal etmiyorum.

Şehitlik mertebesinin güzel ama çok zor bir mertebedir. Türkiye'de idam cezası verilmeli. Herkes yaptığının cezasını çeksin." İfadelerini kullandığı konuşmasında duygulu anlar yaşandı.

Seydişehir belediyesinin, ilçenin bu güzel caddesine Muhsin Kiremitçi’ nin adını vermesini önemsiyorum.

Memleket için canını veren şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması, onore edilmesi şehitlerin ailelerinin acılarının azalmasına da vesile olacaktır.

Ayrıca, Konya büyükşehir ve Seydişehir belediyesinin koordineli çalışması, ilçeye gelecek hizmetler açısından da önem arz ediyor.

Bu konuda Başkan Tutal’ ın Başkan Altay ile iyi bir iletişim kurduğunu görüyorum.

Konya Başkanı Uğur İbrahim Altay’ da her fırsatta, Seydişehir’ e verdiği önemi gösteriyor. Karşılıklı iletişim de güzel hizmetlerin gerçekleşmesine vesile oluyor.

Şehidimizin Adına yakışan Caddeyi” Seydişehir’ e kazandırmak da bunun bir göstergesi.

Ancak şehit babası Hüseyin Kiremitçi’ nin gözyaşları içinde “İdam geri getirilsin” çağrısına da kimse kayıtsız kalmasın.

Zira toplumun büyük çoğunluğu aynı düşüncede.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR