Bahri Dağdaş ranta kurban ediliyor!

Bahri Dağdaş ranta kurban ediliyor!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Milli ve Yerli tohum üretebilen, ari ırk araştırması yapan, stratejik bir kurumumuz olan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü de güya şehirleşme adına ranta kurban ediliyor” dedi

Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazinin kamu yararı gerekçesi ile TOKİ’ye devredileceği haberleri tepkileri de beraberinde getirdi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Saydam, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İktidarın söylem-eylem samimiyetsizliği paçasından akıyor. Bir taraftan "gıda ve tarım" önemli çığırtkanlığı yapılırken, diğer taraftan tarımın bitirilmesi için her yol deneniyor. Tohumda, gübrede, ilaçta dışa bağımlıyız. Bunu düzeltmek için şu ana kadar hiçbir adım atılmadı. Hiçbir adım atılmadığı gibi Konya’mızda en azından milli ve yerli tohum üretebilen, ari ırk araştırması yapan, stratejik bir kurumumuz olan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü de güya şehirleşme adına ranta kurban ediliyor.

ŞEHİR HASTANESİ YAPILIRKEN SİNYALİNİ VERMİŞLERDİ

Aslında Şehir Hastanesi buraya yapılırken bunun sinyalini vermişlerdi. Bu tür algıları güzel yapıyorlar. Karşı çıksanız "Hastaneye mi karşısınız?" ‘Yatırımlara mı karşısınız?’ oluyor. Çıkmazsanız iş çığırından çıkıyor. Buranın dağıtılması hastaneye daha çok müşteri getirecek. Çünkü yerli tohum kalmayacak. Genetiği bozulmuş dışa bağımlı tohuma mecbur kalacağız. O da bizim sağlığımızı bozuyor. Plan tıkır tıkır işliyor. Bir taşla kuş sürüsü vuruyorlar. Buranın alternatifini de hem düşünmemişler hem de hiç bir hazırlıkları da yok. Birçok konuda plansız hareket ettiklerini daha önce defalarca ifade etmiştik zaten. Rant ve kendi ikballerini planlamaktan başka bir planları hiç olmadı. En azından bir alternatifi oluşturulana dek bu kararlardan vazgeçilmelidir.

Bu konuda ısrar etmek büyük bir vebaldir. Pandemiden önce Aşı Enstitüsü kaldırılmış, pandemi ile birlikte bu kurumun ne kadar ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştı. Aynı şekilde tarımın ve gıdanın önemli olduğu bütün dünyanın farklı önlemler aldığı bir dönemde Bahri Dağdaş Enstitüsü'nün yapılaşmaya açılması ne anlama gelir? Eğer bu konuda ısrar edilirse kimse bundan sonra vatan, bayrak, ezan, dış güçler edebiyatı yapmasın. Bu konu açıkça ülkemizi GDO'lu ürünlere mahkûm etmektir. Doğrudan zaten dışa bağımlı olan ülkemizi tamamen küresel güçlerin kucağına itmektir. Sonucu ne olursa olsun, bu enstitünün yenisi yerine konana kadar bu kurum işlevini sürdürmelidir. Acilen bu yanlış karardan dönün! Ayrıca vatandaşımız da acilen bu anlayışı ortaya koyan zihniyeti desteklemekten vazgeçmelidir. Sevgimiz geleceğimizi helak etmemeli!”

2-10.jpg

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum