Şehir merkezine 30 kilometre mesafede obruk oluştu!

Şehir merkezine 30 kilometre mesafede obruk oluştu!
Konya'nın birçok bölgesinde ortaya çıkan obruklar Karaman'da da görülmeye başladı. Sudurağı beldesinde 15 metre çapında, derinliği 5 metreyi bulan obruk meydana geldi. Şehir merkezine 30 kilometre mesafedeki obruk korkuttu.

Konya'nın birçok mahallesinde obruk var. Son yıllarda yer altı sularının çekilmesiyle obruk sayısı arttı. Yeni oluşan bir obruğun şehir merkezine 30 kilometre mesafede yer alması korkuttu.

aa-20250826-38925690-38925688-karamanda-misir-tarlasinda-obruk-olustu.webp

Karaman'ın merkeze bağlı Sudurağı beldesinde 15 metre çapında, derinliği 5 metreyi bulan obruk meydana geldi. Belde sınırlarındaki mısır tarlasında sulama boruları toplandığı sırada obruğu görenler, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, obruk çevresinde incelemede bulundu.

aa-20250826-38925690-38925685-karamanda-misir-tarlasinda-obruk-olustu.webp

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, gazetecilere, yer altı sularının çekilmesiyle Karaman bölgesinde de obruklar oluşmaya başladığını söyledi.

aa-20250826-38925690-38925687-karamanda-misir-tarlasinda-obruk-olustu.webp

Obrukların bölgede tarımı olumsuz etkilediğini aktaran Bayram, "Konya'nın Karapınar ilçesinde ciddi manada obruk oluşmuştu ama son yıllarda Karaman'da da obruk oluşmaya başladı. Burası Karaman tarımı için önemli bir bölge." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.