Sebze hali kışa hazır

Sebze hali kışa hazır

Kış mevsiminin etkilerini iyiden iyiye hissettirmesi ve hava sıcaklığının -16 derecelere kadar düşmesiyle birlikte sebze halinde de kışa yönelik tedbirler alınmaya başladı.

Ellerindeki sebze ve meyvelerin donmasına engel olmak isteyen sebze hali esnafı, çeşitli yöntemlerle sebze ve meyvesini korumaya çalışıyor.
Hal esnafının, elindeki sebze ve meyveyi dondurmamak için çeşitli önlemler aldığını kaydeden Konya Sebze ve Meyve Hali Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, “Havaların soğumasıyla birlikte hal esnafı olarak biz de sebze ve meyvelerin donmaması için önlemlerimizi aldık. Sebze ve meyveleri donmaması için oda sıcaklığındaki depolarımızda muhafaza etmekteyiz. Bir çoğu Konya dışındaki illerden temin edilen sebze ve meyveler, kamyonlarla hale getiriliyor. Hale gelen sebze ve meyvelerin donmaması için kamyonların kasalarını iş olmadığı sürece hiç açmıyoruz. Çünkü bir kez donarsa bu mallar, bizim için maliyeti oldukça yüksek olur. Göz göre göre paramızı sokağa atamayız” diye konuştu.
Bazı sebze ve meyvelerin toptancı halindeki fiyatları hakkında da bilgiler veren Halil İbrahim Gürbüz, “portakal kilogramda 40-70 Ykr, lahana tanesi 1 YTL, domates kilogramda 1-1,5 YTL, soğan 15-20 Ykr, patates 30-35 Ykr arasında değişiyor” diye konuştu.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.