Sarıveliler 6. Karacaoğlan ve Yayla şenliği

Sarıveliler 6. Karacaoğlan ve Yayla şenliği

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karacaoğlan ve Yayla Şenlikleri'nin 6'ncısı yapıldı.

Şenliğe, Karaman Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Ermenek Kaymakamı Hüseyin Sayın, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur ve ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikler protokol üyeleri tarafından Sarıveliler Belediyesi'nin yeni hizmet binası, cenaze nakil aracı ve Sarıveliler Spor Kulübü Lokali'nin açılışıyla başladı. Protokol üyeleri daha sonra törenin yapılacağı Anıt Meydanı’na geçti. Buradaki programda Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın Karacoğlan'ın hayatı, sanatı ile ilgili bilgi vermesinin ardından şiirler okundu. Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur yaptığı konuşmada, "Öncelikle bu ülkenin birliği, dirliği için şehit olan efsanevi lider Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları ile diğer şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Karacoğlan diyarı Taşeli platosu; Sarıveliler'in çileli insanlarının yaşadığı, devletine ve milletine bağlı, özü sözü bir, eli nasırlı insanların helalinden kazandığı, ürettiği, tükettiği bir coğrafyadır. Bunun için burada yaşayan insanlarımıza ne kadar değer verilse azdır. Sarıveliler hakikaten çile bölgesi, sıkıntılı bir bölgedir. Karaman'ın ikinci büyük ilçesi olmasına rağmen yıllar yılı bu bölge ihmal edilmiştir. Güneyden gidiyorsunuz ilimiz Karaman'a 220 kilometre yol kat edip ulaşıyorsunuz. Kuzeyden gidiyorsunuz Konya'nın ilçeleri Taşkent, Hadim, Güneysınır'ı geçerek iki saat sonra bağlı bulunduğumuz ilimize ulaşıyorsunuz. Kısacası dağın öbür tarafından bu tarafı gözükmüyor. Sarıveliler'de 2009 yılında Belediye Başkanlığına seçildim. 2009 yılından bu yana Sarıveliler'de alt yapısından TOKİ'sine, Belediye Fen İşleri'nden, belediye hizmet binasına, yirmi beşe yakın Sarıveliler Belediyesi araç parkına araç kazandırmaya, içme ve sulama suyunun çözümüne varıncaya kadar, 23 yıllık ilçede 2011 yılına kadar olmayan bankasına varıncaya kadar, Sarıveliler'in büyük sıkıntılarına çözüm üretme noktasında çaba harcadık. İşte bugün bazılarının açılışlarını birlikte gerçekleştirdik. Buna benzer sosyal donatı alanları, gençlik spor kulübü gibi yerlere sizin desteğinizle imza attık. Ben sizlerle ne kadar övünsem, ne kadar size önem versem azdır. Dolayısı ile yerel yönetimlerde bilmek, her şeyin temel taşıdır. Biz işimizi biliyoruz. Desteğinizi alıyoruz, üretiyoruz. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. 2009 yılından beri bıkmadan yorulmadan gece gündüz her türlü imkansızlıklara rağmen Cenab-ı Allah'ın izni ile başarılı olduk. Allah'ın izni ile başarılı olmaya devam edeceğiz" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, Sarıveliler Geleneksel 6. Karacoğlan ve Yayla Şenliği vesilesi ile Sarıveliler'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Her geldiğimde Sarıveliler'in biraz daha geliştiğini, modernleştiğini, biraz daha refah payının arttığını görmekten mutlu oluyorum. Belediye Başkanımız Hayri bey konuşmasını uzatmamak adına burada belediyenin yapmış olduğu çalışmaları tam anlatmadı. Ama bütün bu faaliyetleri tek bir cümle ile izah etmek istiyorum. Hayri Bey belediye başkanı olduğunda Sarıveliler Belediye bütçesi bir milyon liraydı. Bugün Sarıveliler Belediye bütçesi 5 milyon liradır. Sarıveliler'i hizmetlerinde beş kat büyüttü. Geçen yıl geldiğimde eski belediye hizmet binasına geldim. Çok yetersiz bir binaydı. Belediye hizmetleri için bu gün Valim ve diğer protokol üyeleri ile birlikte belediye hizmet binasının açılışını yaptık. Ben Anadolu’nun çok yerini geziyorum. Bu şekilde bir belediye hizmet binasını çok az gördüm. Yeni yapılan Fen İşleri binası, araç parkına alınan araçlar ve bu hizmetler gerçekten bu imkansızlıklarla burada inanılmaz işler başardı. Bugün burada size soruyorum, Belediye Başkanımız Hayri beyden memnun musunuz? Eğer memnunsanız, sizlerin oluru ile Hayri Samur beyi BBP Belediye Başkanı adayı olarak açıklıyorum. Bu memnuniyeti aldım, sizlerin oluru ile Belediye Başkanı adayımız olarak açıklıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye günün anısına bir teşekkür plaketi verdi. Belediye Başkanı Samur, belediye tarafından sünnet ettirilen 38 çocuğa da çeşitli hediyeler verdi. Şenlik, havai fişek gösterisi ve düzenlenen halk konseriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.