Saray'dan TV'lere "Arınç'ı Yayınlara Almayın" Talimatı

Saray'dan TV'lere "Arınç'ı Yayınlara Almayın" Talimatı

Erdoğan ile Davutoğlu'nun İstanbul mitingi kavgası; Yıldırım ile Atalay'dan 'Seçime kadar baltaları gömelim' anlaşması; Kurtulmuş'tan troll atağı; Çelik'ten 'AKP olarak Doğu-Güneydoğu'yu kaybettik' itirafı...

AKP Hükümeti ve Saray'dan çok konuşulacak kulisleri, Milli Gazete'den Ahmet Yavuz köşesine taşıdı.

İşte, Yavuz'un o analizi:

Geçen Meclis kulislerinde, yeni bir vekille tanıştık.

Orta Anadolu’dan. Selametçi, Refahçı ve “Faziletçi” Ama tamamlayamamış. Saadetli olamamış!

Milli Gazete deyince… Söz Erbakan Hoca’dan açıldı haliyle. Şimdiye kadar, “Erbakan” deyince, hürmetle bahsetmeyen kimseye rastlamadım. Ama bu kez o vekil ne dese iyi?

“Erbakan Hoca 12 ay iktidarda kaldı. Neler yaptığını gördük. Bizim gibi 12 yıl tek başına iktidarda kalsaydı acaba bugün Türkiye hangi noktaya varmıştı?”

Bizce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu Hükümeti kendilerini, İnönü’lü, Demirel’li, Ecevitli yıllarla mukayese etmesinler. CHP, DYP, ANAP, MHP’li Hükümetlere bakıp, “Başardık” demesinler… Onu herkes yapar!

Eğer gerçekten iş yapmak istiyorlarsa kendi vekillerinin dediği gibi yapsınlar. Hoca’yı didik didik incelesin, inceletsinler. Erbakan Hoca 12 yıl iktidarda olsaydı neler yapmıştı diye sorsunlar. O’ndan zerre bi şey öğrenen kim zarar görmüş!

İKTİDARIN İSTANBUL KAVGASI

Seçim propagandaları olanca cazibesiyle devam eder de, Başkent kulislerine perde arkasının silüeti düşmez mi hiç! İşte bu hafta gölgesi Meclis-i Mebusan’ın perdesine yansıyanlardan bir demet…

Siyaseti 7 Haziran sıcakları sararken Saray-Ak Parti arasında ise İstanbul tartışması yaşanıyor. Nedeni mitingler.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İstanbul mitingini, İstanbul’un Fethi tarihi olan 29 Mayıs’a denk getirmesi üzerine Saray erkanı harekete geçti.

Saray’ın mitingi 17 Mayıs’a alındı. Erdoğan’ın katılacağı İstanbul mitinginde fetih vurgusu da yapılacak.

Bu şekilde İstanbul’da Erdoğan yine Davutoğlu’nun önüne geçecek. Her şeyi nasıl değerliyse, mitingleri de öyle kıymetli İstanbul’un!

Belki de İslam Dünyasının mücahid liderlerini mahşeri heyecanda buluşturan Milli Görüş’teki İstanbul’un Fethi Kutlama Coşkusunu özlemiştir Erdoğan! Kim bilir?

BALTALARI GÖMELİM!

Arınç-Gökçek tartışmaları üzerinden tırmanan kavga nedeniyle partinin kamuoyu önünde zor duruma düşmesi Saray ve Partinin akillerini harekete geçirmiş. Perde arkasından yansıyanlara göre; Saray’dan Binali Yıldırım, Partiden Beşir Atalay bir araya gelerek, ‘’7 Hazirana kadar savaş baltalarını gömme kararı’’ almışlar.

İSTANBUL’DA “BİR MİLYON” YARIŞI…

Erdoğan-Davutoğlu’nun miting yarışından en çok etkilenen isim Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu! Erdoğan’ın illerde gerçekleştirdiği mitinglere parti teşkilatlarını “yönlendirmek”  onun işi.

Başkent kulislerinde konuşulanlara göre Başbakanın mitinglerine partililerin yeterli katılımının sağlanamaması sorun olmuş. Davutoğlu’nun tepkisini çekmiş.

Davutoğlu çok önem verdiği İstanbul mitinginde Erdoğan’ın çıtasını geçmek için en az 1 milyon kişinin toplanmasını istemiş. İddialara göre Soylu ve İstanbul İl Başkanı’nı çağıran Davutoğlu, ‘’Eğer bu rakamı toplamaz iseniz gözüme gözükmeyin’’ diyesiymiş.

ARINÇ BOMBASI

Saray ve AKP’de Bülent Arınç sıkıntısı yaşanıyor. ‘’Ben temizim hesabını veremeyeceğim bir şey yok’’ diyerek resti çeken Bülent Arınç’ın son olarak ‘’Manisa’da hangi yüzle oy isteyeceğiz’’ sözleri krizi derinleştirdi. NTV’de yaptığı açıklamalar da cabası oldu.

Saray’dan TV’lerin yayın yönetmenleri aranarak Bülent Arınç’ı  yayınlara almayın talimatı gitmiş.

Arınç’ın ise çevresine, ‘’17 Aralık’ta dört bakanı görevden zamanında almayıp, sonrasında da yüce divana göndermemekle çok büyük hata yaptık. Bunların yolsuzluğu tüm partiye yansıdı. Üç Y ile mücadele eden bir parti bu durumlara düştü’’ demiş. İddiaa’ların yalancısıyız ey okur!

KURTULMUŞ’TAN TROLL ATAĞI

Partide 7 Haziran sonrasında olası genel başkanlık ve başbakanlık değişikliğine karşı hareketlik hat safhada...Davutoğlu’nun Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım ve Ali Babacan gibi dişli rakipleri var.

Kulislere göre yarışta bir adım geride kaldığını düşünen Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu’dan taktik almış. Konya’da eski il teşkilatının yardımıyla 50 kişilik bir TROLL ekibi kurmuş.

Bu ekibin başlıca görevi, Kurtulmuş’un Saadet Partisi ve HAS Partide bulunduğu dönemde Ak Parti ve Erdoğan’a karşı sert sözlerinin ve videolarının internetten temizlenmesiymiş.

Eski sözlerin İktidar yanlısı açıklamalarla güncellenmesi için özel programlar bile satın alınmış. Aynı zamanda bu ekip, Kurtulmuş’un sosyal medyada lansmanını da yapacaklarmış. Sizin anlayacağınız Kurtulmuş yatırımlarına devam ediyor.

HÜSEYİN ÇELİK NEDEN SAHAYA İNDİ?

Ak Parti’de Hüseyin Çelik yeniden alana indi. Daha önce Gölbaşında villasına çekilen ve sevenlerine saz çalarak vakit geçiren Hüseyin Çelik, Saray’ın isteği üzerine yeniden sahalara döndü.

Kulislere kadar yansıyan bilgilere göre Çelik, özellikle muhafazakar oyların milli ittifaka kayabileceği endişesiyle saray tarafından cemaatler üzerinde etkili olması için sahaya sürülmüş durumda..Ancak Çelik hükümete yakın medyanın temsilcileriyle yaptığı toplantıda, ‘’Ak Parti olarak Doğu-Güneydoğuyu kaybettik’’ demiş...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.