Sanalda sınıfta kaldılar

Sanalda sınıfta kaldılar

Vatandaşların yetkililere ulaşıp, sorunlarının çözümü için en çok kullandığı sosyal ağlardan olan Twitter’da Konya Milletvekilleri’nin karnesi kötü. 3 Milletvekilinin hesabı bile bulunmazken vekiller vatandaşa yanıt vermiyor

HANGİ VEKİLİN KAÇ TAKİPÇİSİ VAR TIKLA ÖĞREN

Sosyal medya, iletişim alanındaki önemi ile son yıllarda vazgeçilmez hale geldi. Televizyon, radyo, gazete gibi iletişim araçlarının azalan önemi sonrası vatandaş haberleri Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan alıyor. Ayrıca kamu kurumları, özel firmalar, siyasiler ve kamu kurumlarının yetkilileri sosyal medyayı hem tanıtım hem de haberleşme için kullanıyor. Önceki yıllarda sadece özel kurumların sosyal medya hesapları ulunurken artık kamu kurumları da açtıkları sosyal medya hesapları ile vatandaşa online destek veriyor. Vatandaşın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) temsilcileri olan milletvekilleri de Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan yaptıkları çalışmaları halka duyuruyor. Bazı vatandaşlar ise temsilcileri olan vekillere sosyal ağlardan mesaj göndererek şikayet ve taleplerini iletiyor. Pek çok vekil ise vatandaşın mesajlarını görmezden geliyor.

TATİLLER SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENİLDİ

Sosyal medyanın artan önemi yaşanan 15 Temmuz kalkışması sonrası daha iyi anlaşıldı. Darbecilerin girişimi sonrası vatandaşlar sosyal ağlardan örgütlenerek hain darbe girişimine karşı ayaklanmış ve girişimi engellemişti. Girişim sonrasında da pek çok olay ardından vatandaşlar sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenerek aksiyona geçti. Konya’da da darbe girişimi sonrası yaşanan elektrik kesintilerini darbe girişimi olarak düşünen vatandaşlar örgütlenerek Valilik ve kışlalar önüne akın etmişti. Daha sonra yaşanan kesintilerde ise Vali Yakup Canbolat’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile vatandaş derin bir nefes almıştı. Yine geçtiğimiz ay tarihinin en yoğun kar yağışını alan Konya’da okullar zaman zaman kar yağışı ve don nedeni ile iptal olurken öğrenciler ve veliler ‘Okulların tatil olup olmadığını’ sosyal medya üzerinden resmi ağızlar üzerinden öğrenmişti.

EN AKTİF MEHMET BABAOĞLU

Konya Milletvekilleri de açtıkları sosyal medya hesapları ile vatandaşlara çalışmalarını aktarmaya çalıştı. Vekillerin çoğunluğunun en çok kullanılan sosyal ağlardan Twitter üzerinde hesabı bulunurken, bu hesaplar sadece çalışmaların duyurulması amacı ile kullanıldı. Vekiller, vatandaşların kendilerine gönderdiği mesajları ise yanıtsız bıraktı. Konya’nın 14 Milletvekilinin 3’ünün Twitter hesabı bulunmazken hesabı bulunan 11 vekilin 7’sinin hesabı Twitter tarafından doğrulandı. Uğur Kaleli, Ömer Ünal ve Mustafa Kalaycı’nın Twitter hesapları bulunmuyor. Konya milletvekillerinden en fazla takipçiyi Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu aldı. Davutoğlu’nun 5 milyon 360 bin takipçisi bulunuyor. En az takipçisi olan vekil ise Abdullah Ağralı oldu. Ağralı’nın 4 bin 969 takipçisi bulunuyor. Vekillerin tamamına yakını ise vatandaşın kendilerini etiketleyerek yaptığı dilek, şekayet ve sorulara kayıtsız kalıyor. Konyalı vekillerden sadece Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu ve Hüsnü Bozkurt kendilerine gelen soru ve temennilere cevap vererek vatandaşı yanıtsız bırakmıyor. Konya Milletvekillerinin içerisinde Twitter’ı en aktif kullanan vekil ise Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu oldu. Babaoğlu, özellikle yaşanan elektrik kesintileri, afet olayları gibi vatandaşın yoğun olarak soru aradığı cevaplara yazdığı hızlı cevap ve bilgilendirmelerle takdir kazanıyor.

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum