Salih Memecan'dan hükümeti eleştiren karikatürler

Salih Memecan'dan hükümeti eleştiren karikatürler

Gezi eylemleri ve Soma faciası gibi olaylarla ilgili çizdiği karikatürlerde hükümeti kayıtsız şartsız desteklemekle suçlanan Salih Memecan'ın 2014'ü özetlendiği karikatürde, Gezi, basın ve düşünce özgürlüğü, yolsuzluk gibi konularda eleştiriler espriler y

Sabah gazetesi karikatüristi Salih Memecan, yeni yıla takipçilerini şaşırtan bir karikatürle giriş yaptı. Memecan, Sabah'ın gelenekselleşmiş yeni yıl karikatüründe Gezi'den 17 Aralık'a, gazetecilere baskıdan 16 yaşındaki çocuğun gözaltına alınmasına kadar birçok konuda AKP'ye yönelik eleştiriler de içeren bir karikatür çizdi.

Gazetenin birinci sayfasının yarısını kaplayan Memecan'ın 'Emojiler'i konuşturduğu karikatürünün tam görseli şöyle:





Memecan'ın böcek, yeni anayasa, Osmanlıca, ananas, gazetecilerin tutuklanması, yolsuzluklar, ayakkabı kutusu, 16 yaşındaki çocuğun tutuklanması gibi konularda AKP'ye eleştirel mesajlar yönelten karikatüründen bazı bölümler şöyle:

Ampül göndermesi



Karikatürde AKP'nin sembolü olan bir ampül yer alıyor, ancak yanında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la siyaset arenasında iz bırakan Anavatan Partisi'nin sembolü arı ile mesaj içeren bir not yer alıyor:

"Ne oldum demeyeceksin, tecrübe konuşuyor."

Gazetecilere baskı



Son dönemde gazetecilerin tutuklanması ve gözaltına alınması nedeniyle ağır eleştiriler yöneltilen AKP hükümetine gönderme yapılan karikatürde, ağzı olmayan bir karakter "gazeteci" olarak figüre edilmiş.

Ayakkabı kutusu



Memecan, 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarının simgesi olan ayakkabı kutusunu da es geçmemiş. Karikatürde, bir çocuk içinde para olduğunu düşünen ayakkabı kutusu hediyesine sevinirken, yanındaki karakter "Sevinme çok, içinde ayakkabı var" cevabını veriyor.

Gezi olayları mesajı




Salih Memecan'ın karikatüründe ağaç kesimini protesto ile başlayan Gezi olaylarına da mesaj var. Yılbaşı ağacının kesilerek sembolize edildiği karikatürde, "Vicdansızlar bunu da kesmişler!" ifadeleri yer alıyor.

16 yaşındaki çocuğun tutuklanması



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten 16 yaşındaki bir çocuğun tutuklanması da ironi ile ele alınıyor Memecan'ın sürpriz karikatüründe; bir polis, bir bebeği, hakaret suçundan tutukluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.