Rusya'nın en acı günü! 1 günde 10 binden fazla vaka

Rusya'nın en acı günü! 1 günde 10 binden fazla vaka

Batı Avrupa ülkeleri karantina önlemlerini gevşetirken Rusya'da vaka sayısında rekor artış görüldü. Rusya'da son 24 saatte 10 bin 633 yeni koronavirüs (COVID-19) vakası tespit edildi.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen Batı Avrupa ülkelerinden İspanya ve İtalya, mart ayında getirdiği karantina uygulamalarını yumuşatmaya başlarken Rusya 'da bir gün içerisinde en yüksek Covid-19 vaka sayısına ulaşıldı.

Koronavirüsü salgınının etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı ülkelerin başında gelen Rusya'da güncel veriler kamuoyu ile paylaşıldı. Ülkede son 24 saat içerisinde 10.633 yeni corona virüsü vakasının tespit edildiği açıklandı. Bu oran ülke tarihindeki en yüksek vaka sayısı olarak tarihe geçti.

Rusya'da Covid-19 teşhisi konulan hasta sayısı bir günde 10 bin 633 artışla toplamda 134 bin 687'e, hayatını kaybedenlerin sayısı 1,280'ne yükseldi. Ülkede vaka sayısındaki rekor artış hastane ve sağlık merkezlerinin yetersiz kalabileceği endişelerine neden oldu.

Rusya'da devlete ait sağlık merkezlerinde yapılan testlerin yüzde 70 ila 80 arasında doğru sonuçlar verdiği, bu yüzden gerçek vaka sayının açıklanandan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin salgına hazırlıksız yakalanma riskine karşı bazı spor kompleksleri ve alışveriş merkezlerinde geçici hastanelerin kurulacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.