Rusya’da son durum: Vakalar 300 bine dayandı

Rusya’da son durum: Vakalar 300 bine dayandı

Rusya'da son 24 saatte 9 bin 263 yeni vaka görülmesiyle toplam sayı 299 bin 941'e ulaştı.

Dünya 2019’un aralık ayından bu yana corona virüsüyle mücadele ederken, salgını kontrol almaya başlayan pek çok ülke normalleşme yolunda adımlar atmaya başladı. Restoranlar, kuaförler ve sosyal yaşam alanları tek tek açılırken, virüsün etkisini daha geç gösterdiği Rusya’da ise durumlar ters yönde ilerliyor.

Vaka sayılarının katlanarak artmasıyla salgının yeni merkez üssü olarak gösterilen ülkede tablo giderek ağırlaşıyor. Geçtiğimiz üç haftada rekor üstüne rekor kıran ve günlük 11 bin seviyesine kadar çıkan vakalarla ilgili son veriler açıklandı.

ÖNLERİNDE BİR TEK ABD VAR

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere son 24 saatte 9 bin 263 yeni vaka tanısı koyuldu. Yaşanan artışla bir psikolojik sınırın daha tam eşiğine gelindi. 300 bin hasta sınırına ulaşılan ülkede toplam sayı 299 bin 941’e yükseldi.

Yalnızca birkaç gün içinde Almanya, Fransa, İspanya ve İngiltere gibi ülkeleri geride bırakan Rusya, bu alanda ABD’den sonra ikinci sırada bulunuyor.

24 SAATTE 115 CAN KAYBI

Can kayıplarıyla ilgili son durumu da paylaşan yetkililer, 24 saatte 115 kişinin daha hayatını kaybettiğini, toplam ölü sayısının 2 bin 837’ye ulaştığını duyurdu.

BAŞBAKAN GÖREVE DÖNDÜ

Rusya’da Kremlin Sözcüsü Peskov ile Başbakan Mişustin gibi isimler de corona virüsüne yakalanarak tedavi altına alınmıştı. Kremlin’den bugün yapılan açıklamada Mişustin’in görevine geri döndüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.